Home / Opštine / Bojnik / Leskovcu, od Ministarstva 6,5 miliona za učešće u zameni stolarije – Grad izdvaja sedam
hotel bell

Leskovcu, od Ministarstva 6,5 miliona za učešće u zameni stolarije – Grad izdvaja sedam

Potpisivanje ugovora sa lokalnim samoupravama najavljuje se za narednu nedelju, a od 88 gradova i opština, prijavljenih na javni poziv, sredstva će dobiti 66 gradova i opština, dok su 22 prijave odbačene

Ministarstvo rudarstva i energetike će prve ugovore sa lokalnim samoupravama potpisati naredne nedelje, čime će biti učinjen drugi korak u projektu energetske sanacije porodičnih stambenih objekata.

Sa teritorije Jablaničkog okruga, najviše sredstava dobio je grad Leskovac, 6,5 miliona, jer je obezbedio i najveće lično učešće od 7 miliona. Vlasotince će zamenu stolarije svojim žiteljima subvencionisati sa 3+3 miliona, Medveđa sa 2,5 miliona sopstvenih i isto toliko “državnih“ para, a Bojnik je u prvoj godini opredelio milion i isto toliko dobio od Ministarstva.

Jedna četvrtina prijava je odbačena: 18, među kojima je i ona opštine Lebane, zbog neurednosti, 3 nisu uzete u razmatranje usled neusaglašenosti sadržine prijave sa javnim pozivom, a jedna, jer je podneta neblagovremeno.

Od lokalnih samouprava iz Jablaničkog okruga, ni u jednoj tabeli nema Crne Trave, što navodi na zaključak da ta opština nije ni podnela prijavu.

Check Also

U Lebanu danas Humanitrni bazar „Tezga život znači“

Na platou ispred DK „Radan“ u Lebanu u toku je humanitarni bazar „Tezga život znači“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *