Leskovčani pokazali veliko srce: Više od 1.300 osoba do sada dalo uzorak krvi za Mariju Petronijević, akcija danas do 17 časova

Leskovčani su i ovoga puta pokazali da imaju veliko srce. Na današnjoj akciji u Leskovačkom kulturnom centru do sada se odazvalo 440 Leskovčana koji su dali uzorak krvi za svoju sugrađanku čiji je život ugrožen, Mariju Petronijević.

Veliki odziv je i u kompanijama Aptiv i Jura. U Aptivu je do ovog trenutka uzorak krvi dalo 250 osoba, dok je u Juri krv dalo 650 ljudi. To nas dovodi do broja od preko 1.300 odnosno 1.400 osoba koji su do sada dali krv za pomoć Mariji a akcija traje do 17.00 časova, pa se očekuje da će broj biti i veći.

Novinari Dnevnika Juga su danas razgovarali sa Jelenom iz organizacije Leuka koja očekuje da će i današnji i sutrašnji dan biti plodonosni i da će se pronaći odgovarajući donor za Mariju.

Ova akcija pokazuje solidarnost i humanost građana Leskovca u trenucima kada je to najpotrebnije. Nastavak akcije je i sutra u Leskovcu, i po prvi put u Vranju.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …