Početna / DRUŠTVO / Leskovčani danas požurili po nova dokumenta! Ispred Policijske uprave redovi dugački i po nekoliko desetina metara
hotel bell

Leskovčani danas požurili po nova dokumenta! Ispred Policijske uprave redovi dugački i po nekoliko desetina metara

Posle dvomesečne pauze, šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova za izdavanje ličnih dokumenata, vozačkih dozvola, različitih potvrda i uverenja, jutros su ponovo otvoreni. Mi smo oko podneva zatekli redove dugačke nekoliko desetina metara.

Miloš Radojičić jedva je dočekao priliku da preda zahtev za izdavanje nove putne isprave, jer mu je neophodna zbog posla. Ispred zgrade starog SUP-a, čeka više od 90 minuta.

„Predajem zahtev za izdavanje pasoša, po hitnom postupku. Potreban mi je zbog posla. Redova ima, ali se ne čeka svuda isto. Najmanje su gužve na izdavanju ličnih karata i vozačkih dozvola. Vidim svi nose maske i rukavice, drže odstojanje, uglavnom se pridržavaju mera zaštite.

Nekima je nemogućnost da dodju do odredjenih uverenja, poprilično zakomplikovala život:

„Treba mi potvrda o boravištu, kako bih mogla da završim mnoge poslove, da se prijavim i dobijem druga dokumenta. Inače sam sa Kosova i u Leskovcu sam se zatekla u vreme proglašenja vanrednog stanja. Imala sam smrtni slučaj u porodici. Nastao je, potom, veliki problem sa papirologijom i zatvorenim šalterima. Sil no sa m se namučila i načekala, a postoje stvari koje se ne mogu odlagati. Ispred policijske uprave sam 20-ak minuta i rekla bih da je sve dobro organizovano i da ide brzo, kaže gospodja, koja nije želela da se predstavi.

Na stepenicama, jasno obeleženi redovi za predaju različitih zahteva, tako da se gradjani lakše orjetišu. Na ulazu se svakom meri temperatura, jedan od policajaca zadužen je za sredstva za dezinfekciju ruku, drugi da opominje na obaveznu distancu.  Zbog ovakve situacije, parking na trotoaru pored policijske zgrade, pretvoren je u čekaonicu, sa žutim trajama, kojima je označena razdaljina od dva metra.

Slična situacija i u novoj zgradi, a prema slici koju smo danas zatekli, gradjani su uglavnom strpljivi i propisno zaštićeni maskom i rukavicama. 

S.Ć.

Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *