Home / DRUŠTVO / Leskovačkoj bolnici, od Ministarstva zdravlja, 30 najsavremenijih kreveta
hotel bell

Leskovačkoj bolnici, od Ministarstva zdravlja, 30 najsavremenijih kreveta

Ministarstvo je za 15 kliničko-bolničkih centara, Instituta i specijalizovanih zdravstvenih ustanova kao i za 34 opšte bolnice u Srbiji, obezbedilo 2.000 najsavremenijih bolničkih kreveta i bolničkih nosila, za čiju nabavku je izdvojeno više od pet miliona dolara

Leskovačka bolnica dobila je 30 kreveta, 20 za poluintenzivnu i 10 za intenzivnu negu.

– Radi se o ležajevima poslednje generacije, koje će dobiti neurologija, hirurgija, urologija, ginekologija i Koronarna jedinica u opštoj bolnici, odnosno Odeljenje palijativne nege u Vlasotincu. Iz Ministarstva je stigao i upit o našim potrebama, kako bismo, prilikom sledeće nabavke, takođe bili sagledani. Tražili smo još 20 kreveta, čime ćemo zadovoljiti osnovne potrebe za krevetima, kaže, u izjavi za Dnevnik juga, direktor Nebojša Dimitrijević.

Ministarstvo zdravlja čini sve kako bismo u uslovima pandemije, ne samo očuvali stabilnost i funkcionalnost zdravstvenog sistema, već ga, koliko god je to moguće, dodatno unapredili. Pandemija traje već skoro dve godine, priliv pacijenata u bolnice i domove zdravlja je pojačan, otežan je položaj ne-kovid pacijenata, stoga će 2.000 najsavremenijih medicinskih kreveta, namenjenih upravo tim pacijentima, dodatno podići nivo zdravstvene nege u našim bolnicama, istakao je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *