Početna / DRUŠTVO / Leskovačkim privrednicima oživljen duh starog Leskovca na setu filma „Bilo jednom u Srbiji“
hotel bell

Leskovačkim privrednicima oživljen duh starog Leskovca na setu filma „Bilo jednom u Srbiji“

Snimanje filma o Leskovcu , Srpskom Mančesteru počelo je pre više od dva meseca na različitim lokacijama, a trenutno se snima u Grdelici koja je postala jedan od najznačajnijih filmskih setova u Srbiji.

Ovu postavku posetio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u pratnji Leskovačkih privrednika, kojima je producent Zvonimir Šimunec oživeo stari Leskovac, ističući da svako od njih može puno da doprinese da se duh starog vremena ponovo vrati.

„Oduvek me je bolela činjenica da je Leskovac u Srbiji predstavljen na pogrešan način. Leskovac nije gluma koju su doneli tadašnji glumci.Leskovac je mnogo više od toga.Na ovom projektu prikazujemo velike, ozbiljne i uspešne ljude, ako što ste i vi danas ovde. Nadamo se snimanju i sledećeg filma koji će biti prikaz onoga što su Leskovčani nakon Leskovca radili u Beogradu. Pokazaćemo šta je zapravo Leskovac. Nakon završetka snimanja Leskovac može da bude ozbiljna filmska destinacija jer ima veliki potencijal a Srbija razvijenu filmsku industriju sa cenama prihvatljivim za svetsku produkciju, a da li će tako biti zavisi isključivo od vas – kazao je danas Šimunec u svom obraćanju privrednicima grada Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca ovom prilikom je istako da je Leskovac i sada na dobrom putu da postane Srpski Mančester i da je upravo to inicijalna kapisla za pozivanje privrednika na setu.

„Radnja filma je smeštena između dva svetska rata, kada je Leskovac bio ekonomski, zanatski i trgovački centar kada je Centralna banka Srbije pozajmljivala novac od leskovačkih banaka čiji je kapital u potpunosti bio lokalni. Nama je najvažnije da se na filmu prikažu energija i duh tih Leskovčana i tog vremena i želja nam je da zajedničkim snagama svi vratimo to vreme. Na dobrom smo putu da se vratimo zlatnom dobu. Prisustvo svih Vas ovde je dokaz da je Leskovac grad koji živi – istakao je Cvetanović.

Snimanje filma se uskoro završava na našim prostorima i seli u Barandu, a izvršni producent Miša Mogorović istako je ovom prilikom da ćemo premijeru moći da pogledamo na jesen naredne godine.

„Mesto gde se sada nalazmo je pijaca iz 1920. godine od koje je sve krenulo. Idući ovom ulicom možete pratiti tok razvoja Leskovca gde se on transformiše od samog početka pa do razvoja industrije.Snimanjem ovih kadrova ulazimo u završnicu filma i serije koji će biti prikazani na jesne naredne godine- kazao je Mogorović.

Glumica Sloboda Mićalović kao neko ko je potekao iz ovih krajeva ističe da joj je drago što je dobila priliku da učestvuje u ovom ostvarenju i da se ono spremalo vie od 12 godina.

„Na pomen Leskovca odmah pomislite na Srpski Mančester, industrijski grad, grad uspešnih privrednika koga mi oživljavamo za neke buduće generacije.Što se tiče glumačke ekipe, mi dajemo svoj maksimum da dočaramo duh jednog vremna koji će se nadam se ponoviti -istakla je Mićalovićeva.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *