Home / DRUŠTVO / Leskovački Vodovod obnovio vozni park sa 3 vozila
hotel bell

Leskovački Vodovod obnovio vozni park sa 3 vozila

Javno komunalno preduzeće Vodovod obnovilo je svoj vozni park sa 3 automobila – transportna vozila „Citroen C3 Picasso“.

Vozila su posle postupka javne nabavke kupljena od leskovačke kompanije „Bancom“. Reč je o polovnim vozilila od kojih su dva 2015. i jedno 2017. godište, a u planu je nabavka još dva slična vozila.

– Javno komunalno preduzeće Vodovod je sebi postavilo jasan cilj – da potrošačima pruži visoko kvalitetne komunalne usluge bržim rešavanjem problema na terenu. Jedan od uslova za efikasno otklanjanje kvarova u samom gradu ali i u razuđenim naseljima na teritoriji grada je unapređenje i obnova postojećeg voznog parka. Nabavljena su tri polovna vozila, a do kraja godine se planira nabavka još dva vozila sličnih karakteristika. Cilj opremanja i osavremenjivanja voznog parka Vodovoda, JKP Komunalac i JKP Grdelica je što kvalitetnije pružanje komunalnih usluga našim sugrađanima“ – rekla je zamenica gradonačelnika i podsetila da je vozni park sva tri javno komunalna preduzeća u Leskovcu koji je bio star više decenija obnovljen ulaganjem od 206,5 miliona dinara i najavila konferenciju povodom nabavke mašina JKP Grdelica i kompanije PVV koji su vozni park obnovili utovarivačem vrednim 3,6 miliona dinara, odnosno vozilom za sakupljanje smeća vrednim 140 hiljada evra. Kako je funkcija svih navedenih preduzeća od opšteg interesa trudimo se da konstantnim osavremenjivanjem opreme podignemo kvalitet rada na maksimalni novi. Želimo da Leskovac bude čist grad, grad bez problema sa vodosnebdevaanjem a naši sugrađani zadovoljni uslugama koje im preduzeća pružaju – rekla je zamenica gradonačelnika Leskovca dr Ana Janković Stojanović.

Cilj Vodovoda je pružanju kvalitetne i pitke vode korisnicima, kao i u kvalitetnom održavanju vodovodne i kanalizacione mreže.

– Dužina vodovodne mreže je 420 kilometara, a kanalizacione 170 kilometara. U prethodnim obraćanjima medijima jasno smo isticali da je vodovodna mreža stara preko 30 godina i da postepeno, zahvaljujući zalaganju gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića i čitavog tima, povećavamo finansijska sredstva namenjena obnavljanju vodovodne mreže. Pored osnovne delatnosti Vodovod vrši servisiranje i baždarenje vodomera kojih ima 26 hiljada, vrši se i analiza sirove pitke vode u fabrici za preradu vode u Gorini, analizu otpadnih voda koje se ispuštaju u Veternicu, što znači da imamo široku lepezu usluga koju pružamo i to je jedan od razloga što smo poboljšali vozni park – kazao je direktor JKP Vodovod Leskovac Staniša Ristić.

Check Also

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje bivšeg sudije i njegove žene, povređeni van životne opasnosti

Žena i muškarac koji su juče ranjeni u pucnjavi u selu Veliko Vojlovce nalaze se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *