Home / DRUŠTVO / Leskovački radikali organizovali prikupljanje potpisa protiv Zakona o istopolnim brakovima
hotel bell

Leskovački radikali organizovali prikupljanje potpisa protiv Zakona o istopolnim brakovima

Pomenutim zakonom se propagiraju gej vrednosti, a Srpska radikalna stranka je izričito protiv toga, kaže Dušan Stanojević

Potpisivanje peticije širom Srbije počelo je pre mesec dana, a građani su pokazali jasan stav protiv predloga Zakona o istopolnim zajednicama, ističe Stanojević, član Otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke:

– Zakon je predložila, navodno nestranačka ministarka Gordana Čomić, ali mi mislimo da se radi o inicijativi “naprednjačke“ većine. To je deo, takozvane evropske regulative, a srpski radikali su protiv pridruživanja Srbije Uniji. Za saradnju smo sa državama zajednice, razumemo i podržavamo gej populaciju, ali smo izričiti protivnici da im se zakonom propišu prava na istopolne brakove ili usvajanje dece.

Predlog pomenutog Zakona, predsednik Aleksandar Vučić, odbio je da potpiše, ali Stanojević veruje da se radi o još jednoj političkoj manipulaciji, te da će se, izmenjeni nacrt Zakona, uskoro ponovo naći pred Skupštinom, što radikali peticijom pokušavaju da spreče.

Check Also

„Čuvam te” platforma za zaštitu dece od zlostavljanja

Platforma cuvamte.gov.rs napravljena je radi prevencije nasilja bilo kog oblika kod dece. Predstavlja sinergiju 7 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *