hotel bell

Leskovački “Profi put“ predvodi grupu izvođača na izgradnji puta ka Hisaru, a to je samo jedan od desetine aktuelnih infrastrukturnih projekata u gradu

Na javni poziv za izgradnju puta od podnožja Hisara do repetirora, javilo se četvoro zainteresovanih izvođača, a Komisija je odlučila da posao bude poveren grupi preduzeća, sa leskovačkim“Profi putem“, na čelu

Procenjena vrednost radova je 17,5 miliona bez PDV-a,pomenuta firma je ponudila najnižu cenu, a ugovor bi trebalo da bude potpisan danas. Rok za prigovor ističe za desetak dana, pa ako ne bude žalbi, za dve nedelje bi sve moglo biti spremno za početak izgradnje saobraćajnice do vidikovca, za koju je, u okviru projekta “Uređenje etno-arheološkog parka Hisar“, 15 miliona dinara obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Ostatak finansira grad Leskovac iz lokalnog budžeta:

– Brojni projekti su u toku, neki su u završnoj, a drugi opet, u početnoj fazi. Vrlo brzo startuju radovi na dogradnji vodovodne mreže u Badincu i rekonstrukciji mreže u ulici Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju. Imamo izabrane izvođače izgranje vodovodne mreže do Svirca, a počela je i druga faza izgradnje objekata mesnih zajednica “Milentije Popović“ i “Rade Žunić“. Planiramo da gradimo još dva javna toaleta, a nedavno je okončano postavljanje ulične rasvete u Babičkom, Oraovici i Bari, kaže direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić.

Prema njegovim rečima, više projekata je još u fazi javnog poziva i izbora izvođača, a najznačajniji su: izgradnja saobraćajnice na Zelenoj zoni, od ulice Prva prema železničkoj pruzi, izgradnja mesne zajednice u Donjem Krajincu, nabavka i ugradnja mobilijara na Hisaru, rehabilitacija dela opštinskog puta Donja Jajna-Šišince, postavljanje mobilijara na Hipodromu.

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор