Home / DRUŠTVO / Leskovački maturanti sa nagradne ekskurzije u Leskovac došli puni utisaka
hotel bell

Leskovački maturanti sa nagradne ekskurzije u Leskovac došli puni utisaka

Maturanti leskovačkih srednjih škola, nosioci „Vukove diplome“ koji su proteklih šest dana putovali Srbijom, vratili su se sinoć u Leskovac puni pozitivnih utisaka.

Vukovci su posetili Jagodinu, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Suboticu, Palić, Frušku goru, Sremske Karlovce i druga mesta naše zemlje.

Ove godine je na šestu nagradnu ekskurziju otišlo njih 70 i za te namene je iz budžeta grada Leskovca izdvojena suma od 3 miliona dinara.

„Vukovce“ je dočekala zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević istakavši da su deca marno i predano prethodnih godina učila te da je ova ekskurzija više nego zaslužena.

„Zaslužili ste ovaj odmor, jer ste vredno i marljivo radili tokom školovanja. Nastavite tako i na fakultetima. Među vama ja vidim nosioce privrednog i ekonomskog rasta našeg grada i zemlje. Vidim da je budućnost Leskovca zagarantovana jer ste ta budućnost vi.“

U ime maturanata se obratila Teodora Božić, bivša učenica leskovačke Gimnazije i budući student Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu:

„Verujem da kada bi se bilo ko od danas prisutnih obratio umesto mene, rekao bi isto što i ja. A to je hvala. Hvala za prelepo putovanje koje ste nam omogućili, za sva prelepa iskustva i nova poznanstva, za ovako bogat sadržaj putovanja i divnu ogranizaciju. Bilo nam je prelepo i ostaće nam u sećanju zauvek. Ovo je veliki vetar u leđa za sve nas, a nadam se i za druge đake da rade, napreduju i budu bolji. I pored svih lepih stvari koje smo doživeli i naučili tokom ovog putovanja dve su najbitnije, a to da se trud i rad uvek isplate i da je grad Leskovac uvek tu za nas mlade da nas podrži i motiviše nas za dalji rad.“

Grad Leskovac je ponovo za đake generacije srednjih škola priredio iznenađenje postavivši dva bilborda u gradu sa njihovim imenima i fotografijama kod tržnog centra „Most“ i zgrade „Lepa Brena“ kao i na svim elektronskim bilbordima u gradu.

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *