Home / DRUŠTVO / Leskovački kulturni centar obogaćuje ponudu sadržaja: Počinje adaptacija prostora u kome će biti Digitalni centar
hotel bell

Leskovački kulturni centar obogaćuje ponudu sadržaja: Počinje adaptacija prostora u kome će biti Digitalni centar

Sredstva za rekonstrukciju i opremanje, LKC je obezbedio preko projekta Ministarstva kulture, a Digitalni centar će biti potpuna novina na ovim prostorima

Prostor, koji je donedavno, koristila knjižara “Stošić“, sada je prazan, ali ne zadugo, pošto će u njemu zaživeti Digitalni kulturni centar, najavljuje direktorka, Sanja Conić:

– Adaptacija neće zahtevati velika ulaganja, ali svakako želimo da promenimo portale i instalacije i prostor okrečimo, jer će u njemu biti smešten Digitalni kulturni centar. Jako smo ponosni što se još jedna ideja materijalizuje. Ovde će mladi ljudi moći da stvaraju, koristeći svu digitalnu tehnologiju i tehniku koju posedujemo. Biće to, takođe, i jedna digitalna galerija i potpuna novina, kako u Leskovcu, tako i na čitavom jugu Srbije.

Za pomenutu investiciju, Leskovački kulturni centar je tražio finansijsku podršku Ministarstva kulture i ona je odobrena, u iznosu od 3 miliona dinara.

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *