Home / GRADOVI / Leskovac / Leskovačke demokrate obeležile krsnu slavu – Đurđevdan
hotel bell

Leskovačke demokrate obeležile krsnu slavu – Đurđevdan

Gradski odbor Demokratske stranke u Leskovcu obeležio je sinoć krsnu slavu ove stranke – Đurđevdan.

Sveštenik Mića Đorđević podseća da je slava odlika svakog krštenog srpskog čoveka i važan deo tradicije sršskog naroda.

– Molimo se za napredak ne samo stranke, nego i svih članove ove stranke. Daj Dože da vaša stranka ide svojim putem i da svima onima koji vas poštuju, vole i koji normalno daju sebe u okviru sebe bude srećna i blagoslovena slava – naglasio je sveštenik Đorđević.

Poverenik Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu Saša Stojanović zahvalio je prisutnim članovima i simpatizerima i svim ljudima dobre volje koji su se okupii da zajedno proslave slavu.

– Sveti Đorđe je jedna jaka semiotička figura, to nije samo ubistvo aždahe, nego svog zla koje nas okružuje. Mi moramo da budemo jaki, mudri i da se trudimo da sva zla u politici rešavamo na način kako to rešava sveti Đorđe. Naravno, govorim o političkom ubistvu i nijednom drugom, govorim o želji da se izađe na kraj sa svim alama i nemanima koje nas okružuju, o želji gde je sveti Đorđe u ime svoje verio vodio borbu koju je na kraju dobio i ja se nadam da će Demokratska stranka dobiti, ali te bitke i pobede ne bi bilo bez svih nas. Iskreno se nadam da ćemo sledeće godine našu slavu opet dočekati u našim prostorijama na starom mestu, a da će prostor kao i ranijih godina biti pretesan za sve one koji budu želeli da uđu.“

Domaćin Krsne slave leskovačkih demokrata Stevica Marković predao je domaćinstvp Marini Dimitrijević koja će sledeće godine biti domaćin Đurđevdana – slave Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu.

Check Also

Veliki koncertom Zorice Brunclik završen Vinski bal, izabrane najlepše devojke i pesme na temu vina – Nagrade za najbolja vina u 4 kategorije

Proglašenjem najboljih vinara, izborom najlepših devojaka i pesama na temu vina i grožđa, vatrometom i …

Оставите одговор