hotel bell

Leskovačka Medicinska škola obeležila 64. rođendan

Srednja medicinska škola u Leskovcu, danas ima razloga za slavlje, a to je 64. godine postojanja i rada ove obrazovne ustanove.

Za ovaj povod učenici su pripremili prigodnu predstavu, a prisutne je u ime škole pozdravila direktorka Marija Savić.

„Medicinska škola raste i razvija se. Uspesi učenika se nižu, a posebno smo ponosni na prethodnu školsku 2021/2022 godinu u kojoj je osvojeno čak devet republičkih nagrada. Nijedan uspeh ne bi bio moguć bez dobrih uslova za rad, bez velikih ulaganja lokalne samouprave grada Leskovca i podrške gradonačelnika Cvetanovića zahvaljujući kojem smo smo dobili novi sportski teren. “

Ovom prilikom podeljena su priznanja i zahvalnice najzalužnijim profesorima čiji su učenici ostvatrili pomenute rezultate. Gradonačelniku Leskovca je dodeljena zahvalnica za izgradnju sportskog terena u Medicinskoj školi i za poboljšanje uslova rada u ustanovi. U njegovo ime i ime lokalne samouprave zahvalnicu je primila dr Aleksandra Miljković, pomoćnik gradonačelnika i profesor u Medicinskoj školi.

„Krajem prošle godine u ovoj školi je rekonstruisan sportski teren na površini od oko 1000m2, za šta je izdvojeno oko 3,5 miliona dinara zajedničkih sredstava Ministarstva omladine i sporta i Grada Leskovca. I ne samo ova škola, još 12 škola je u proteklim godinama dobilo svoje sportske terene, a 19 rekonstruisalo toalete i podiglo sanitarno-higijenske uslove boravka u školi na viši nivo. Za to je grad Leskovac izdvojio oko 52 miliona dinara, a čak 255 miliona dinara izdvojeno je za rekonstrukciju fasada i podizanje energetske efikasnosti – kazala je Aleksandra Miljković, dodavši da će Grad u narednoj godini izdvojiti veća sredstva odnosno veći budžet za oblast obrazovanja.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор