Home / DRUŠTVO / Leskovac u BFC klubu, rezervisanom samo za lokalne samouprave koje osluškuju potrebe privrede
hotel bell

Leskovac u BFC klubu, rezervisanom samo za lokalne samouprave koje osluškuju potrebe privrede

Potpisivanjem povelje o osnivanju, gradonačelnici i predsednici 25 opština u Srbiji, obavezali su se da će zajednički raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu.

Reč je o lokalnim samoupravama, koje su prolaskom kroz program Certifikacije stekle pravo da pružaju usluge privredi po najvišim međnarodnim standardima.

Goran Cvetanović je, kao prvi čovek grada sa najvećim procentom ispunjenih kriterijuma (96,33), prisustvovao potpisivanju povelje, čime je Leskovac postao deo predsedništva kluba. Ostali članovi su Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak, Kraljevo, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Zrenjanin, Požarevac, Lapovo, Ćuprija, Šabac, Paraćin, Inđija, Mionica, Velika Plana, Zaječar, Bor, Subotica, Sombor, Užice i Valjevo.

Izvršna direktorka NALED-a, Violeta Jovanović, istakla je da je članstvo u klubu rezervisano za gradove i opštine koje rade po meri privrede, odnosno koje osluškuju njene potrebe.

– Klub će imati podršku stručnog tima NALED-a u postupcima od kojih zavisi razvoj institucija, a baviće se temama eksproprijacije, izdavanja dozvola za gradnju, javnim i privatnim investicijama, imovinsko-pravnim pitanjima. Pozivam gradonačelnike i predsednike opština da se aktivno uključe u rad Kluba i pokreću inicijative za poboljšanje poslovnog okruženja.

Do prošle godine, kroz BFC CEE program, pokrenut 2007. godine, prošlo je 29 lokalnih samouprava. To je, inače, jedinstven program u jugoistočnoj Evropi, koji gradovima i opštinama nudi smernice za unapređenje kvaliteta usluga i informacija od značaja za privredu i potencijalne investitore, na osnovu čijih kriterijuma se mere lokalni uslovi poslovanja u pet zemalja.

Check Also

„Čuvam te” platforma za zaštitu dece od zlostavljanja

Platforma cuvamte.gov.rs napravljena je radi prevencije nasilja bilo kog oblika kod dece. Predstavlja sinergiju 7 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *