Početna / DOGAĐAJI / Lepa Brena, Merima Njegomir i Mirjana Bobić Mojsilović na ovogodišnjoj manifestaciji „Dani Vranja“
hotel bell

Lepa Brena, Merima Njegomir i Mirjana Bobić Mojsilović na ovogodišnjoj manifestaciji „Dani Vranja“

Vranje i Vranjanci će i ove godine biti domaćin tradicionalne kulturne manifestacije „Dani Vranja“, petnaeste po redu, koja će se održati u periodu od 22.do 25.avgusta 2019.godine.

Osnovna ideja manifestacije je afirmacija ovog kraja i njegove bogate kulturne baštine, pa će u vezi stim, tih dana biti predstavljen bogat, kulturno umetnički program koji je deo duhovne tradicije ovog grada.

Ovogodišnje „Dane Vranja“, pored mnogih dnevnih aktivnosti, zasigurno će obeležiti nastup najveće balkanske zvezde Lepe Brene, u petak 23.avgusta, na centralnoj bini. Pored nje, koncerte će u pomenutim danima održati i poznate estradne umetnice Merima Njegomir i Gordana Lazarević.

Gost književne večeri koja će se održati na Trgu Staniše Stošića, biće književnica, novinarka i slikarka,Mirjana Bobić Mojsilović,.

Na Trgu Staniše Stošića biće prikazana Revija narodnih nošnji, na kojoj će biti predstavljeni modeli odeće iz Vranja i vranjskog kraja. Publika će imati priliku da na otvorenom pogleda i predstave za decu, klovnove, animatore kao i nastupe plesnih grupa i folklonih društava.

Na Trgu Staniše Stošića, centralni događaj svakako će biti „Samsijada“, prezentacija vranjske kuhinje, sa akcentom na samsu, kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja. Vranjske domaćice takmičiće se tom prilikom za najukusniji, najlepše aranžirani i najoriginalniji specijalitet.

Organizator ovogodišnjih „Dana Vranja“ je Turistička organizacija Vranje, a pokrovitelj, Grad Vranje.

Pogledaj takodje

“PINOKIO“ USKORO PRED LESKOVČANIMA: Probe za drugu od pet najavljenih premijera u godini jubileja, ulaze u završnu fazu

Posle “Sećanja vode“, Narodno pozorište u Leskovcu, privodi kraju pripreme za prvo izvođenje “Pinokija“, jedine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *