Početna / DRUŠTVO / Lekarski pregledi u MZ „Stojan Ljubić“, Nomanici, Zloćudovu, Gornjem i Donjem Krajincu
hotel bell

Lekarski pregledi u MZ „Stojan Ljubić“, Nomanici, Zloćudovu, Gornjem i Donjem Krajincu

Akcije preventivnih lekarskih pregleda organizovane su u subotu u Mesnoj zajednici „Stojan Ljubić“ i u selima Nomanica i Zloćudovo gde je obavljeno 300 pregleda u okviru kojih je meren krvni pritisak i nivo šećera u krvi, ali i 37 ultrazvučnih masaža.

Stručni radnici Centra za socijalni rad koji ove akcije prate svakog vikenda obišli su 10 porodica i pojedinaca u stanju socijalne potrebe.

Dr Srđan Šterović na konferenciji za medije održanoj ovim povodom naglasio je da lekare leskovačkih zdravstvenih ustanova brine što je pojava dijabetesa sve češća kod mlađe populacije i da je imajući to u vidu važnost prevencije još veća.

Preventivni pregledi koji podrazumevaju merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi i konsultacije sa lekarima, u nedelju su organizovani u Gornjem i Donjem Кrajincu. Ukupno 115 stanovnika ovih mesta iskoristilo je priliku da prekontroliše svoje zdravlje.

Akcija je i ove nedelje podržana od strane Centra za socijalni rad. Stručni radnici ove ustanove posetili su 15 porodica i pojedinaca u stanju socijalne potrebe. Akcija se odvija u organizaciji Grada Leskovca, Opšte bolnice i Doma zdravlja.

Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *