Početna / DRUŠTVO / Poliklinika Medicus- Inovativna PRP terapija od sada i u Leskovcu
hotel bell

Poliklinika Medicus- Inovativna PRP terapija od sada i u Leskovcu

sivo zuta zgrada poliklinika Medicus

Kažu da zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu…Da ponovo ozdravi! Da do ovoga ne bi došlo u službi vašeg zdravlja je i novootvorena Poliklinika Medicus.

U modernom i prijatnom ambijentu Poliklinike Medicus možete obaviti sve preglede iz oblasti ortopedije, ginekologije, pedijatrije, interne medicine, kao i kompletnu laboratoriju.

ginekološka ordinacija poliklinika Medicus

Ono što ovu polikliniku izdvaja od ostalih je PRP terapija krvnom plazmom koja se primenjuje u lečenju degenerativnih oboljenja i oštećenja zglobova ( kolena, kuka, skočnog zgloba); akutnih povreda ligamenata, tetiva i mišića, hroničnih degenerativnih promena tetiva “teniski lakat”, “golferski lakat”, “Ahilova tetiva”.

ŠTA JE U STVARI KRVNA PLAZMA?

Primena ove terapije ubrzava zarastanje hroničnih rana i kostiju posle preloma, a što je najbitnije skraćuje vreme oporavka posle operacije!

PRP terapiju u Poliklinici Medicus vodi prof. dr Desimir Mladenović ortopedski hirurg, te smo iskoristili ovu priliku da sa njim porazgovaramo o delovanju ovog tretmana u konkretnom slučaju.

profesor doktor direktor poliklinika Medicus

„To što smo mi ovde započeli i što je zaživelo ne samo u Leskovcu već i van granica našeg okruga, jeste takozvana PRP terapija, ili plazma terapija. To je nešto što je inovativno u svetu i kod nas zadnjih 15- stak godina. Ovom terapijom su se u početku lečili profesionalni sportisti , da bi ona danas bila dostupna svima. Sa našim rađanjem počinje starenje, a ova terapija podrazumeva ubrizgavanje krvne plazme u zglob, mišič, tetivu ili druge strukture koja im omogućava brže zarastanje. PRP je bogata trombocitima (krvnim pločicama). Dobija se centrifugiranjem krvi pacijenta, a serum koji se injektira u kožu je pun trombocita kojih ima i do 2 puta više nego što je to uobičajeno u krvi, koji ispuštaju faktore rasta. Kada npr. dodje do oštećenja hrskavice javljaju se talasi na površini, a to se reflektuje kao bol. Kako bi se popunile te neravnine i poboljšalo opšte stanje primenjuje se PRP terapija, koja podrazumeva mešanje krvne plazme sa hijaluronskom kiselinom sa kolagenima, koji omogućavaju vezivanje i popunjavanje i popravljanje stanje hrskavice. Ovakav efekat je i kod povređenog meniskusa, u tom slučaju nastaje “lepljenje” povrede na meniskusu i time se izbegava operacija – ističe profesor Desimir Mladenović.

epruvete za prp terapiju poliklinika Medicus

Za ovu terapiju nije potrebno puno vremena, nema zabeležene nus pojave, radi se u lokalnoj anesteziji a učinak je stopostotan.

„Imajući u vidu da se koristi plazma izdvojena iz krvi pacijenata svakog ponaosob, ne postoji mogućnost da se javi reakcija preosetljivosti. Jedini neželjeni efekat je eventualno pojava malih modrica koje prolaze za nekoliko dana posle tretmana. S obzirom da ovaj tretman u sebi sadrži neku vrstu lepka neophodno je mirovati dva do tri dana a svakako da za bolji učinak nije dovoljan jedan tretman već je neophodno imati minimum tri – zaključuje profesor Mladenović.

Iz poliklinike Medicus pozivaju da proverite zašto je njihov slogan „Naša misija je vaše zdravlje.“

Za sve informacije o ovom i drugim tretmanima njihova vrata su otvorena na adresi Rade Končara br. 36 u Leskovcu, ili ih zapratite na Facebook stranici Poliklinika Medicus

(PROMO)

Pogledaj takodje

U Covid bolnici preminuli Leskovčanin (49 godina) i Vlasotinčanka (55 godina), raste broj hospitalizovanih

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije Korona virusom umrlo je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *