Lebane uskoro dobija novu Zelenu pijacu

U opštini Lebane održan je sastanak povodom planirane izgradnje Zelene pijace u ovom kraju. Na sastanku su učestvovali predstavnici opštinske uprave, Jedinice za implementaciju projekta „Partnerstvo za lokalni razvoj“, stručnog nadzora i izvođača radova, kompanije ES Energo-Servis doo Beograd-Leštane.

Dogovoreno je da će radovi početi potpisivanjem zapisnika i uvođenjem izvođača radova u posao. Nova pijaca biće smeštena na parceli od preko 6000 kvadratnih metara u naselju Nikola Tesla. Opremljena će biti najsavremenijom opremom, uključujući sve neophodne sanitarnе uslove za pijacu današnjice.

Projekat obuhvata otvoreni deo za prodaju hrane, voća, povrća i robe široke potrošnje sa preko 50 zasebnih metalnih tezgi, kao i zatvoreni deo za mlečne proizvode sa 8 rashladnih vitrina. Osim toga, kompleks će imati potrebne saobraćajne i manipulativne površine, pešačke staze, zelene površine i hidrante za pranje pijacnog platoa.

Vrednost projekta iznosi 176 miliona dinara bez PDV-a, a podržan je od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Sprovođenjem ovog projekta, Lebane se približava ostvarenju cilja stvaranja moderne pijace koja će doprineti razvoju lokalne zajednice.

Check Also

Gori još neuseljena zgrada u centru Leskovca(FOTO/VIDEO)

U centru Leskovca danas posle podne došlo je do požara u novoizgrađenoj, još neuseljenoj zgradi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *