hotel bell

Lebane: Održane seoske sportske igre Sportskog saveza Srbije

Minulog vikenda u selu Pertate održane su Seoske igre Sportskog saveza Srbije.

Ekipe iz 6 sela opštine Lebane sa preko 120 takmičara nadmetale su se u 11 disciplina: bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, obaranje ruku, odbojka, poligon, narodno rvanje, skok udalj, skakanje u džaku, fudbal i šah.

Seoske igre otvorila je pomoćnica predsednika opštine Lebane, Nataša Stojanović, poželevši svim takmičarima dobar sportski duh, fer takmičenje i da najbolji pobedi.

Seoske igre Sportskog saveza Srbije pokrenute su 2019. godine od strane Sportskog saveza Srbije, a ove godine priključila se i opštine Lebane. Cilj ovih igara je vraćanje pravim vrednostima, očuvanje tradicije, rekreiranje seoskog stanovništva, promovisanje sporta, fer-plej i bolje upoznavanje naše zemlje.

Najuspešnije ekipe iz takmičenja kvalifikuju se na regionalno takmičenje, a potom i na republičko. Pobednik republičkog takmičenja kao nagradu Sportskog saveza Srbije dobija izgradnju rukometnog terena u svom selu.

Jučerašnji pobednik opštine Lebane je ekipa iz sela Pertate, koje je bila i domaćin takmičenja.

Check Also

Leskovčani ubedljivi protiv Prokupčana u rukometnom derbiju juga Srbije

Rukometaši Dubočice 54 pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Topličanina rezultatom 31:23 (18:12). Leskovčani …

Оставите одговор