hotel bell

Lazi je potrebna pomoć za dalje lečenje u Rusiji: Naš dom su bolnice i rehabilitacioni centri, naše igračke su strunjače, lopte i oprema za vežbanje

Lazar Stojković iz Knjaževca, rođen je 2019.godine kao terminsko dete.

Usled komplikacije na porođaju, guši se u stomaku i rađa bez srčane radnje i disanja. Nakon reanimacije, hitno je prebačen na odeljenje intenzivne nege u Nišu, a potom na odeljenje neonatologije do svog drugog meseca. 


Posle otpusta iz Niša, preglede i kontrole nastavlja u Beogradu na Institutu za majku i dete, kao i u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. 

Lazi je usled nedostatka kiseonika mozak pretrpeo oštećenja, sa godinu dana dobija dijagnozu cerebralne paralize i hipoplaziju očnog nerva. 

Od samog rodjenja počinje naša borba, od otežanog gutanja, zbog odsustva akta gutanja i sisanja pa do dan danas. Od desetak dijagnoza koje smo imali na otpustu smo došli na dve, cerebralna paraliza i hipoplazija očnog nerva

“Naš dom su bolnice i rehabilitacioni centri, naše igračke su strunjače, lopte i oprema za vežbanje. Vrtić i igraonice zamenili smo raznoraznim terapijama i stimulacijama i ne odustajemo, borimo se. Napredak postoji, zahvaljujući konstantnom radu, bolnici u Ufi u Rusiji u koju idemo 2 puta godišnje zbog terapiju poboljšanja vida i naravno Fondaciji i humanim ljudima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, nažalošt pomoć od države nismo dobili. Molim za apel za pomoć u prikupljanju sredstava za dalje lečenje. Svesna sam da je broj dece jako veliki, da ima i hitnijih i ozbiljnijih problema kaže majka Marija.

Potrebna su sredstva za nastavak rehabilitacije, odlazak u Rusiju dva puta godišnje, pomagala, suplemente, tretmani defektologa, somatopeda i tiflologa,putni troškovi i smeštaj u Srbiji i inostranstvu, kako bi Laza napredovao i imao lepšu i bezbrižniju budućnost i detinjstvo. 

Pomozimo Lazi!

Slanjem SMS poruke 77 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001516325-83

Uplatom na devizni račun: 160-6000001517916-63

IBAN: RS35160600000151791663

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Check Also

PRVOKLASNA ŽURKA MOŽE DA POČNE: EVO KAKO DO NAJJAČEG BONUSA U REGIONU!

Meridian ti predstavlja neodoljiv poklon paket: čeka te 300 spinova i 100% BONUSA NA PRVI …

Оставите одговор