Home / DRUŠTVO / Kreće program “Moja prva plata“ za 2021. godinu: Posao za 10.000 mladih
hotel bell

Kreće program “Moja prva plata“ za 2021. godinu: Posao za 10.000 mladih

Nacionalna služba raspisala je Javni poziv za realizaciju Nacionalnog programa za podsticanje zapošljavanja mladih “Moja prva plata u 2021. godini“, koji će, ako i ove biti realizovan u četiri faze.

Prva faza namenjena je isključivo poslodavcima, koji se za učešće prijavljuju u periodu od danas, 20. avgusta do 20. septembra na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

U drugoj fazi, od 1. do 31. oktobra, planirano je prijavljivanje nezaposlenih lica na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Treći deo Programa predviđen je za izbor kandidata od strane poslodavaca. Oni imaju mogućnost da selektuju prijavljene kandidate, a povezivanje i konačan izbor, obaviće se: za poslodavce iz privatnog sektora od 1. do 15. novembra, a za poslodavce iz javnog sektora od 16. do 30. novembra 2021. godine.

U roku od 15 dana od završetka izbora kandidata, formiraće se konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima i biće dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Četvrta faza ralizacije programa je potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa i to u roku od 15 dana od objavljivanja konačne liste.

Planirano je da se u ovoj godini u Program uključi 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji nemaju nikakvo, odnosno imaju radno iskustvo do 6 meseci na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu i na evidenciji su Nacionalne službe u trenutku zaključivanja Ugovora.

Program će se sprovoditi u trajanju od 9 meseci, bez zasnivanja radnog odnosa. Prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, naročito iz devastiranih područja.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje naknadu u iznosu od 22.000, a onima sa visokim obrazovanjem 25.000 i uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Ovim Programom se mladim nezaposlenim licima, koja nemaju radno iskustvo kod poslodavca omogućava da obave praksu u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad.

Javni poziv dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs i sajtu Moja prva plata www.mojaprvaplata.gov.rs).

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *