Home / GRADOVI / Leskovac / Konstituisana Skupština Srbije, Vladimir Orlić iz SNS novi predsednik, izabrano i 8 potpredsednika
hotel bell

Konstituisana Skupština Srbije, Vladimir Orlić iz SNS novi predsednik, izabrano i 8 potpredsednika

Poslanici Narodne skupštine Republike  Srbije izabrali su sinoć Vladimira Orlića za predsednika parlamenta, za kojeg su glasala 154 od 230 poslanika koji su pristupili glasanju, dok je protiv bilo 76 poslanika.

Poslanici su izabrali i sedam potpredsednika i generalnog sekretara Skupštine Srbije.

Izabrani su Sandra Božić iz Srpske napredne stranke, Snežana Paunović iz Socijalističke partije Srbije, Evira Kovač iz Saveza Vojvođanskih Mađara, Usame Zukorlić iz Stranke pravde i pomirenja, Božidar Delić iz koalicije NADA, Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Za generalnog sekretara parlamenta imenovan je Srđan Smiljanić.

Izborom članova i njihovih zamenika u skupštinskim odborima, članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama, kao i sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, 15 minuta posle ponoći završena je konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije.

Nakon sednice, koja je juče trajala više od 15 časova, održane su i tri sednice odbora.

Za predsednika Odbora za administrativno-budžetska i mandatno- imunitetska pitanja izabran je Milenko Jovanov, a za njegovog zamenika Života Starčević, dok je na čelu Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo ostala Jelena Žarić Kovačević, a njen zamenik biće Pavle Grbović.

Predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu ostao je Vladimir Đukanović, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, a za zamenika je izabrana Jelena Jerinić.

Check Also

U ponedeljak bez struje jedna ulica u Vučju i 10-ak sela na krajnjem jugu gradske teritorije

Bez električne energije će, kako saopštava leskovačka Elektrodistribucija, u ponedeljak, 8. avgusta, od 8.00 i …

Оставите одговор