Početna / DRUŠTVO / Kon: Ublažavanja mera posle Uskršnjih praznika sigurno će biti, mi odlično stojimo i nećemo imati čega da se stidimo
hotel bell

Kon: Ublažavanja mera posle Uskršnjih praznika sigurno će biti, mi odlično stojimo i nećemo imati čega da se stidimo

Epidemiolog dr Predrag Kon najavio je da sledeće nedelje počinje popuštanje mera, ali da svi moramo da budemo svesni da ništa neće biti kao pre.

Kon je na konferenciji za medije najavio da popuštanje mera počinje posle Uskrsa, ali da to neće ići brzo i da će mere biti ukidane postepeno, u skladu sa epidemiloškom situacijom.

-Zašto da ne kažemo, mi odlično stojimo i sigurno je da posle svega nećemo imati čega da se stidimo. Virus se polako gasi u nekim delovima Srbije poput Vojvodine, sve je manji procenat pozitivnih u odnosu na broj testitanih u Beogradu i još nekim delovima naše zemlje. Sve to pokazuje da se gubi potencijal virusa. Virus je i dalje aktivan u pojedinom delovima oko Niša, Prokuplja, Aleksinca ali i tamo procenti padaju. To znači da dolazi na red postepeno ukidanje mera, posebno jer ekonomisti ističu neophodnost da se privreda pokrene. Ali zašto ne reći da odlično stojimo, kada sve prođe moži će da se analizira i broj umrlih na 100.000 stanovnika i realne brojke, a mi nemamo čega da se stidimo – naglasio je dr Predrag Kon.

Prva mera koja je već najavljena je mogućnost penzionerima i starijima od 65 godina da u vreme policijskg časa izađu iz svojih kuća i stanova i to na udaljenosti do 300 metara od svojih domova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio mogućnost ukidanaj vanrednog stanja krajem aprila meseca, ali i da će poslednju reč o svim merama imati stručnjaci iz Kriznog štaba.

Pogledaj takodje

Pacijenti iz Vlasotinca i Lebana preminuli u leskovačkoj Covid bolnici

Dve osobe preminule su u leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *