hotel bell

Kompletno uređenje i asfaltiranje ulice Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju

Nakon vodovodne mreže koja je izgrađena prošle, ulica Milutina Smiljković u Donjem Stopanju kompletno je rekonstruisana i dobila novi asfalt.

Završen radove na asfaltiranju ove ulice danas je obišao i predsednik Privremenog organa dr Goran Cvetanović koji je naglasio da je obaveza lokalne vlasti da uredi sve saobraćajnice u narednom periodu.

Radoci vredni 11,3 miliona dinara izvore se u dužini od 600 metara.

„Podsetiću da smo u ovoj ulici prošle godine završili radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u vrednosti od 6,9 miliona dinara, a danas smo ovde jer se završavaju radovi na uređenju saobraćajnice u dužini od 600 metara. Ovim radovima nastavljamo sa infrastrukturnim uređenjem našeg grada. Podsetiću vas i da je 2021. godine u ulici Nikola Tesla, koja se nalazi u neposrednoj blizini ove ulice, rekonstruisana vodovodna mreža sredstvima od 4,9 miliona dinara, a početkom tekuće godine uređena i saobraćajnica sa 10,2 miliona dinara. Naša je obaveza da i u narednom vremenskom periodu i ubuduće nastavimo još intenzivnije da radimo, da pokrijemo sve moguće saobraćajnice. Ali me raduje da ova saobraćajnica koja spaja dva najveća naseljena mesta u okolini grada, a to je Donje Stopanje i Vinarce, gde upravo i autobusi kreću ovom trasom da prevoze i učenike i profesore i naše sugrađane koji ovde žive. I zaista u pravom trenutku na kraju tekuće godine završavamo ove radove, tako da velika zahvalnost direktoru Direkcije, njegovom čitavom timu,“ – rekao je na konferenciji za medije u Donjem Stopanju dr Goran Cvetanović.

O detaljima obavljenih radova govorio je Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja.

„Ovde je izgrađena nova saobraćajnica. Od radova koji su izvedeni, to je iskop, zatim ugradnja tampona od šljunka, ugradnja tampona od tucanika. Danas se radi asfaltiranje i radovi će biti završeni. Rešeno je odvodnjavanje, ugrađene su nove kanalete, ugrađeni su novi propusti, urađena je visinska razlika, odnosno visinsko nivelisanje kapa vodovodnih.“

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *