Početna / Uncategorized / Kompanija „Prima nova“ otvorila najveći pogon u Srbiji za proizvodnju vafla
hotel bell

Kompanija „Prima nova“ otvorila najveći pogon u Srbiji za proizvodnju vafla

Porodična firma „Prima nova“ važi za jednu od najuspešnijih u našem gradu, koja pored proizvodnog pogona „Moravka“ poseduje i lanac marketa Zlatan trag, a današnji dan je bio prilika da se pusti u pogon i novi deo za proizvodnju vafla „Waffer“.

Veliki broj Leskovčana našao je svoje zaposlenje upravo u ovoj kompaniji koja danas broji više od 1000 radnika, a sve ovo po rečima gradonačelnika Leskovca ne bi bilo moguće bez upornog truda i rada ali ni bez podrške Republike Srbije u iznosu od 143.000 evra koje su uložene u kupovinu mašina.

„Za naš grad su značajni kako strani tako i domaći investitori.Naši domaći proizvođači predstavljaju kičmu naše privrede. 2018. godine pustili smo u pogon novu fabriku i iskreno rečeno i sam vlasnik kompanije nije verovao da će jedna smena biti dovoljna da zadovolji potrebe tržišta. Sada se radi u tri smene a proces proizvodnje je povećan za 120%. Danas otvaramo novi pogon, čestitam porodici Stojanović na uspehu, ali i zaposlenima u vašoj kompaniji jer bez njih ne biste uspeli da postignete ovakve rezultate – kazao je na današnjoj svečanosti gradonačelnik Cvetanović.

U ime kompanije „Prima nova“ prisutnima se obratio Danilo Stojanović iskoristivši priliku da istakne da će njihov tim i dalje raditi na unapređenju proizvodnje.

„Puštanjem u rad ovog pogona imaćemo jedan od najvećih proizvodnih kapaciteta vafla u državi. Kada smo započeli proizvodnju vafla bilo je reči o 250 tona gotovog proizvoda i 40 novih radnih mesta, sada je to već 570 tona i 80 radnika što na godišnjem nivou iznosi 6000 tona. Imamo još puno planova za razvoj konditorske proizvodnje i nadam se da ćemo se vrlo brzo okupiti na ovom istom mestu sa istim ciljem – kazao je Stojanović.

Pogledaj takodje

U Domu kulture Grdelica postavljena virtuelna izložba učenika

U Domu kulture u Grdelici postavljena je virtuelna izložba slika učenika OŠ „Desanka Maksimović“ iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *