Početna / EKONOMIJA / Kompanija „Braća Đokić“ otvorila novi pogon za proizvodnju i distribuciju mesa i mesnih prerađevina
hotel bell

Kompanija „Braća Đokić“ otvorila novi pogon za proizvodnju i distribuciju mesa i mesnih prerađevina

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je danas kompaniju „Braća Đokić“ povodom proširenja i svečanog otvaranja proizvodnih i kapaciteta za distribuciju proizvoda.

Firma „Braća Đokić“ ima nekoliko maloprodajnih objekata, klanice u Kruševcu i Leskovcu, dva restorana, agro centar i zapošljava 180 radnika.

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio da je Leskovac lokalna samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem i da to rezultira razvojem privrede, i kako se iz primera „Braće Đokić“ vidi, proširenjem kapaciteta postojećih kompanija u gradu:

„Leskovac je prvi u Srbiji po 4. put dobio BFC sertifikat sa ispunjenjem uslova od 96,33% što pokazuje da je Leskovac dobro područje za ulaganje. Najveći evropski i svetski časopisi su naš grad postavili na drugo mesto u Evropi upravo po tom pozitivnom poslovnom okruženju. Zbog svega navedenog se sve više, pored stranih investitora, usmeravamo ka domaćim privrednicima koji su svojim radom, angažovanjem i slogom pokazali da su stub našeg društva i grada.“

„Braća Đokić su počela sa jednom mesarom davne 1996. godine i upornim radom, uz podršku porodice su uspeli da naprave jedno malo leskovačko carstvo. Uz brzo dobijanje dozvola, oni su otvorili novi centar sa ulaganjem od 130 miliona dinara i sa 28 novih radnika, uz želju da se nastavi širenje proizvodnje, koja je do sada iznosila oko 500-600 tona, a planira se preko 2000 tona na godišnjem nivou“ – naglasio je Cvetanović podvukavši da je ova firma primer sloge između braće i velike podrške porodice i podsetio da su „Braća Đokić“ dobitnici Oktobarske nagrade u 2018. godini.

Goran i Bojan Đokić vlasnici preduzeća su se zahvalili na poseti i kazali da su zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom za kratko vreme završili sve neophodne dozvole što im je omogućilo da u građevinskom smislu objekat izgrade za 15-ak meseci. Đokići su naglasili da se nadaju da će nastaviti sa razvojem preduzeća i da im je planu da urede još jedan sprat sa investicijom od oko 80 miliona dinara.

Pogledaj takodje

Nakon serije loših rezultata, rukometaši žele pobedu protiv “Radničkog“

Radi se o ekipama sličnog kvaliteta, ali trener Saša Pejčić, epitet favorita stvalja ispred “Dubočie“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *