Početna / DRUŠTVO / Kol centar za vakcinaciju u Leskovcu radi svakog dana, volonteri pomažu sugrađanima da se prijave i registruju
hotel bell

Kol centar za vakcinaciju u Leskovcu radi svakog dana, volonteri pomažu sugrađanima da se prijave i registruju

Posle perioda vanrednog stanja i ograničenja kretanja u prvim mesecima epidemije Korona virusa danas je ponovo počeo da radi Kol centar koji organizuje Grad Leskovca.

Za početak, u Kol centru e volontirai zaposleni u gradskoj upravi, a od sledeće nedelje je najavljeno i uključenja volontera Kancelarije za mlade. Kol centar na broju 016/315-0333 će raditi svakog dana, uključujući i dane vikenda od 8 do 16 časova.

Danas je Kol centar obišao i gradonačelnik dr Goran Cvetanović kako bi se na licu mesta uverio u način funkcionisanja i rada.

-Svi zainteresovani mogu se javiti na broj 016/315-0-333 svakog dana od 8 do 15 časova, po potrebi i duže. Putem kol centra građani mogu da se informišu oko protokola za vakcinaciju, ostave svoje podatke ukoliko nemaju mogućnosti da se sami prijave kako bi ih ljudi iz kol centra prijavili i mogu da se prijave ukoliko su nepokretni kako bi Služba kućne nege izvršila vakcinaciju – naglasio je gradonačelnik.

Članica Gradskog veća dr Aleksandra Milanovića koja je danas volontirala u Kol centru je istakla da će volonteri biti na usluzi građanima kako bi ubrzali i olakšali proces prijave i same valcinacije onima kojima je ta pomoć neophodna.

-Nadamo se da će oformljeni kol centar zadovoljiti potrebe naših građana, posebno osoba sa teškoćama u kretanju, takođe i osoba sa invaliditetom, ali i naših starijih sugrađana. Do sada smo primili preko 70 poziva. Uglavnom su se javljale starije osobe koje su tražile pomoć prilikom prijave, tako da smo mi sve potrebne informacije, kao i pomoć u prijavljivanju pružili svim našim sugrađanima – zaključilja dr Aleksandra Milanović.

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *