Home / DRUŠTVO / Kisić Tepavčević: Sve epidemijske mere ostaju na snazi
hotel bell

Kisić Tepavčević: Sve epidemijske mere ostaju na snazi

Sve postojeće mere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa ostaju na snazi – saopštila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

„Kada smo sumirali sve što se do sada dešavalo sa epidemiološkog i kliničkog aspekta, došli smo do toga da sve aktuelne mere treba da se nastave odnosno nošenje maske i distanca daju iste efekte.

Ministarka je, odgovarajući na pitanje da li nas očekuje novi talas, rekla da odgovor zavisi od toga kako ćemo se ponašati, koliko ćemo se okupljati, da li ćemo se vakcinisati, objasnivši da ukoliko se budemo slobodno kretali i procenat vakcinisanih ostane isti, sigurno nam slede novi talasi.

Prema njenim rečima, epidemijska situacija je pokazala da je odluka koja je doneta na poslednjoj sednici Kriznog štaba da raspust ne otpočne ranije bila dobra.

Takođe, kako je ocenila, dobro je i to što raspust, koji traje oko tri nedelje, počinje za dva dana, jer će značajno uticati na epidemijsku situaciju.

Ona je podsetila na to da ulazimo u period proslava i da se treću godinu zaredom ponavlja isto upozorenje – da svi treba da budu svesni da je virus tu, da je detektovan i omikron soj, za koji je dokazano da se značajno brže širi.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.