hotel bell

Jubilej Doma kulture Brestovac

Pola veka institucionalnog kulturnog zivota u Brestovcu i 30 godina samostalnog rada Doma kulture je izuzetno značajan jubilej i ova ustanova  se potrudila da ga obeleži na pravi način.

Pod sloganom ,, Art u martu, mart u artu”, poklanjamo našim sugradjanima niz dogadja koji obuhvataju različite  vrste umetnosti, kako bi istakli znacaj kulture u zivotu svakog coveka.

Otvorena je retrospektivna izlozba slika akademske slikarke Silvane Spasic pod nazivom ,, U prostoru i vremenu” i ljubitelji likovne umetnosti mogu da pogledaju izlozbu do kraja marta. Za ljubitelje muzike zakazan je koncert ansambla ,, Branko” 23. marta sa početkom od 19 sati, gde će posetioci uživati u starogradskim, srpskim tradicionlanim i popularnim pesmama različitih žanrova.

Povodom petogodišnjice organizacije kniževnog konkursa za nagradu,, Miša Cvetanović”-prvog direktora Doma kulture Brestovca i pisca , koji okuplja ljubitelje lepo pisane reči u formi kratke priče. izdata je knjiga nagarđenih prica  na konkusu  pod nazivom,, Priče pod bestom”. Promocija knjige održaće se 30.marta od 13 sati. Tokom marta, u saradnji sa osnovnom školom u Brestovcu i isturenim odeljenima ove škole održaće se interaktivne pozorišne radionice za decu.

Pozivamo ljubitelje kulturnih desavanja da svojim prisustvom uveličaju obelezavanje jubileja ove ustanove koja čini okosnicu kulturnog života severnog dela Grada Leskovca.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор