Home / GRADOVI / Leskovac / Jovica Stanković: Nećemo ponoviti greške prethodnih vlasti, nema učlanjivanja u Narodnu stranku nakon preuzimanja vlasti
hotel bell

Jovica Stanković: Nećemo ponoviti greške prethodnih vlasti, nema učlanjivanja u Narodnu stranku nakon preuzimanja vlasti

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu održao je danas konferenciju za medije na kojoj je bilo reči o aktivnostima ove stranke na terenu.

– Kao najmlađa stranka u Srbiji smo za nepune tri godine dosta toga realizovali. Mesnim odborima ili poverenicima smo pokrili oko 60% izbornih jedinica, što smatramo za dobru pokrivenost s obzirom na veličinu teritorije koju ima Leskovac. U narednom periodu organizovaćemo i skupštinu omladine Gradskog odbora, što je najbitniji korak u temelju svake organizacije – rekla je portparol Gradskog odbora Narodne stranke Tanja Bošković.

Predsednik leskovačkih narodnjaka Jovica Stanković posebno je skrenuo pažnju na nekorektne poteze pojedinih zaposlenih u Centru za socijalni rad u vreme organizacije tribine u Grdelici, ali da za sada nema odgovora iz ove ustanove na pitanja o pritiscima na pripadnike romske populacije.

– Imaćemo tribine, nastavićemo da delimo propagandni materijal na štandovima, razgovaramo sa sugrađanima. To je najčešći način s kojim se susrećemo sa građanima kojima ćemo tako prezentovati i naš lokalni plan i program kojeg nismo mogli da prezentujemo zbog pandemije korone. Mi planiramo da na važne funkcije kandidujemo poštene i sposobne ljude, kojima nije najvažniji lični interes, nego interes sugrađana i grada i koji neće preletati u druge partije zarad ličnih i političkih interesa. Institucijama ćemo vratiti ono što treba da rade. U Narodnoj stranci će, nakon preuzimanja vlasti, biti zatvorena vrata za nove članove, što je odluka našeg Glavnog odbora, kako ne bi smo napravili greške prethodnih vlasti – naglasio je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Jovica Stanković.

Koordinator Saveta za nacionalne manjine GO Narodne stranke Leskovac Nenad Kostić istakao je da je u planu da ovaj odbor okupi Rome sa čitave teritorije Grada Leskovca.

– Bavićemo se problemima Roma na teritoriji Leskovca, ali i njihovim uključivanjem u sve sfere društvenog života. Ne želimo da se bavimo jeftinom kupovinom glasova, nego želimo da rešimo osnovne probleme romske populacije kao što je socijalna zaštita, zapošljavanje i obrazovanje – poručio je Nenad Kostić.

Check Also

POZITIVNO 43% TESTIRANIH: U Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi 167 novoobolelih

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije podatke o epidemiološkoj situaicji u Jablaničkom okrugu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *