Home / EKONOMIJA / IZVOZE I U KINU: „Drvoprodukt“ izvozi delove za nameštaj, potražnja veća od proizvodnje
hotel bell

IZVOZE I U KINU: „Drvoprodukt“ izvozi delove za nameštaj, potražnja veća od proizvodnje

Porodična firma „Drvoprodukt“ izrađuje drvene poluproizvode koje uglavnom izvozi, delom i u Kinu.

Preko luke Rijeka delovi za nameštaj i parket odlaze brodom put daleke Kine, a kako ističu u ovoj kompaniji, partneri iz ove daleke zemlje su izuzetno korektni i dobre platiše.

Gradonačelnik Leskoca dr Goran Cvetanović obišao je danas pogon „Drvoprodukta“ koji se nalazi pored starog puta za Grdelicu, kod Gradovnice, gde se upoznao sa proizvodnjom, ali i potrebama i problemima sa kojima se ova uspešna forma susreće.

-Ova firma počela je sa radom 1996. godine. I ovde je reč o porodičnoj firmi koja zapošljava 31 radnika, firmi koja proizvodi oko 500 kubika građe mesečno. Uspeli su da probiju na inostrana tržišta, pre svega Kinu, ali i Italiju i Sloveniju. Problem je sirovina, sve je manje pošumljavanja, a problem je i kvalitetna i stručna radna snaga. Kao i u svakoj privatnoj firmir, svi traže kvalitetne radnike. Već sedam godina obilazimo firme, da čujemo sa kakvim problemima se susreću i da ih zajedno rešavamo. Naš posao je stvaranje poslovnog ambijenta kako bi ove firme rasle, jačale i zapošljavale sve veći broj radnika – poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Porodica Jović uspešno vodi posao koji iz godine u godinu raste,

-Ovde gde smo sada bila je njiva. Sa porodicom,sa ocem i sinovima došli smo do ovog nivoa. Možemo da zaposlimo još radnika, ali nismo sigurni zbog sirovina inače bismo mogli da dupliramo proizvodnju i izvoz. Kvote određuju „Srbijašume“, tako da nam to sužava prostor za rad – rekao je Stojan Jović, iz kompanije „Drvoprodukt“.

Check Also

15. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE od 15. do 20. septembra

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. …

Оставите одговор