Home / DRUŠTVO / Izloženi radovi jedne od najtalentovanijih generacija kolonije “Na krilima mašte“
hotel bell

Izloženi radovi jedne od najtalentovanijih generacija kolonije “Na krilima mašte“

Radovi nastali tokom petodnevnog boravka na Vlasinskom jezeru, danas su izloženi u Domu kulture u Pečenjevcu, a 22-oje učenika iz svih leskovačkih osnovnih škola, predstavilo se sa po dva rada.

“Na krilima mašte“ je Likovna kolonija koja traje već 27 godina i kroz nju je prošlo nekoliko stotina najtalentovanijih leskovačkih đaka. Letos je u stvaranju, lepotama Vlasinskog jezera i druženju, uživalo njih 22-oje.

Instruktor Dejan Nedeljković, akademski slikar, koji je boravio sa decom na Koloniji, ne može da sakrije zadovoljstvo zbog činjenice da je ovogodišnja generacija polaznika zaista jedna od najkvalitetnijih sa kojima je radio. O njihovoj mašti, nadarenosti i veštini, najbolje govore izloženi radovi.

Članica kabineta gradonačelnika, Marija Rajković, koja je otvorila izložbu, pozvala je sugrađane da pogledaju postavku i uživaju u radovima na kojima se jasno vidi sav raskoš talenta polaznika Kolonije. Grad će, zbog toga i nastaviti da obezbeđuje sredstva za njeno održavanje, obećala je ona.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti Doma kulture Pečenjevce u Dečjoj nedelji. Održan je turnir u stonom tenisu za učenike škola iz Pečenjevca, Brestovca i Razgojne, odganizovan nastup pozorištanca “Zvonce“ iz Niša i projekcije animiranih filmova za decu.

Check Also

U naselju Dubočica uređena divlja deponija

Vikend akcija čišćenja i uređena ove nedelje organizovana je u naselju Dubočica. Ovom prilikom uklonjena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *