Home / DRUŠTVO / Izložbom fotografija FK „Vlasina“ obeležila jubilej – 100 godina postojanja
hotel bell

Izložbom fotografija FK „Vlasina“ obeležila jubilej – 100 godina postojanja

U organizaciji Fudbalskog kluba “Vlasina” i Kulturnog centra Vlasotince sinoć je u galeriji na Nešićevom keju otvorena izložba fotografija povodom „ 100 godina postojanja Vlasine“.


“Malo je klubova u zemlji koji se mogu pohvaliti ovakvim stažom i utoliko je ovaj uspeh veći. Godina korone, koju ispraćamo, učinila je da se odlože ne samo lokalne i nacionalne manifestacije, već i Olimpijske igre. Opština Vlasotince opredelila je za sport 2021. godine isti iznos od 35 miliona dinara. Nadam se da će naši sportisti opravdati očekivanja i nastaviti da postižu dobre rezultate – kazao je na otvaranju izložbe Bratislav Pešić, predsednik opštine Vlasotince.


Na izloženim fotografijama prikazan je period formiranja fudbalskog kluba, kao i poslednje godine postojanja FK Vlasine.

“Ovo je samo deo fotografija , nadam se da ćemo tokom naredne godine na pravi način obeležiti ovaj veliki jubilej, jednog od simbola Vlasotinca. Planiramo da, kada nam epidemiološka situacija to dozvoli, tokom naredne godine upriličimo izložbu posvećenu jubileju FK Vlasine. Prilika je da pozovem Vlasotinčane koji poseduju fotografije posvećene FK Vlasina, da nam ih dostave. Večeras smo u prilici da čujemo i vidimo delove filma 100 godina postojanja FK Vlasine, čija će projekcija takođe biti prikazana u narednom periodu”, rekao je Branislav Katić, direktor Kulturnog centra Vlasotince.

Izložba fotografija biće prikazana onlajn na jutjub kanalu Kulturnog centra.

“Šteta je što ne možemo na pravi način obeležiti 100 godina postojanja FK Vlasina, spremali smo se da jubilej obeležimo raznim aktivnostima ali situacija nam ne dozvoljava. Znamo koliko Vlasotinčani vole klub , koliko im Rosulja znači i hteli smo da u proslavu jubileja uključimo maltene ceo grad, ali ostavljamo to za prvu narednu priliku. Mi ćemo se truditi da i tokom narednih godina nastavimo da donosimo radost našim navijačima”, rekao je Bojan Vlajković, predsednik FK Vlasine.

Izložba je otvorena bez prisustva publike, a uz prisustvo članova uprave kluba.

Interesantno je napomenuti da Fudbalski klub Vlasina od svog osnivanja, pre sto godina, do danas nikada nije promenio ime.

Izvor: informativni bilten Vlasina

Check Also

Posle restorana, od danas i “Aldist“ tehnički pregled

Porodica Stojiljković nastavlja da ulaže u porodični posao, ali biznis širi u drugom pravcu, iako …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *