Izložba slika Leskovčanke Ane Mikarić u Muzeju San Francisko

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Minule nedelje u La Pazu, u Muzeju San Francisco otvorena izložba umetničkih slika Leskovčanke, Aleksandre Ane Mikarić.

Ovaj Muzej deo je Bazilike San Francisco, jedne od najznačajnijih istorijskih građevina u ovom gradu, na centralnom tgru Plaza San Francisco.

Izložba pod nazivom “Između svetova” nova je sekcija slika koja govori o magiji koja se dešava u borbi dobra i zla baš u trenutku pre svitanja. Kao i do sada, platna su živa i energičnih boja, baš kao i energija Bolivije, zemlja u kojoj su ovi radovi nastali. 

Ovoj izložbi prisustvovala su značajna imena umetničke scene Bolivije, supruga osnivača “Fundación Fernando Montes” gospođa Marcela Montes, čuvena galeristkinja Tania Aneiva vlasnica galerije Chroma, profesor Fernando Montes, a izložbu je otvorio jedan od najpoznatijih umetnika Bolivije Fabricio Lara.

Aleksandra je prošlog meseca u Muzeju savremene umetnosti u Santa Cruzu po prvi put prikazala umetnički projekat na kojem je radila prethodnih godinu dana sa bolivijskim umetnikom Fabriciom Larom. Projekat objedinjuje kulturu Vinča i Tiwanaku, dva kontinenta, dve kulture kao rad na istim platnima dvoje umetnika.

Sekcijom slika “Između svetova” umetnica je najavila početak putovanja u novi svet kroz prozor koji je odškrinula ovom izložbom u La Pazu. Deo ove sekcije biće prikazan u Santa Cruzu sledećeg meseca.

Check Also

Opština Vlasotince raspisala konkurs za dodelu jednokratne novčane nagrade najboljim učenicima, studentima i mladim talentima

Opština Vlasotince raspisala je konkurs za dodelu jednokratnih novčanih nagrada najboljim učenicima, studentima i mladim …