Početna / DRUŠTVO / Izložba skulputra Miloša Šarića „Naši preci“ u Pančevu
hotel bell

Izložba skulputra Miloša Šarića „Naši preci“ u Pančevu

Osma samostalna izložba mladog vlasotinačkog umetnika Miloša Šarića priređena je u galeriji Narodnog muzeja u Pančevu. Izložba skulptura pod nazivom “Naši preci”, druga iz teme “Svi moji preci” za posetioce biće otvorena do 6. maja.

“Radovi su dopunjena serija sa prošlogodišnje izložbe u SKC-u u Beogradu, a premijerno su prikazana i neka nova dela. Do izložbe je došlo na poziv direktora Miroslava Birclina dok sam potpisivao ugovor za skulpturu ”Zamišljeni”, koja je postala deo muzejskog fonda”, kaže Miloš Šarić.

Miloš Šarić (1991) osnovne akademske studije vajarstva završio je na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečanu 2014. Master akademske studije Primenjenog vajarstva završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2015. godine, na istom fakultetu i doktorirao, na studijskom programu Primenjene umetnosti i dizajn 2019. godine, uža umetnička oblast vajarstvo. Dobitnik je više nagrada u zemlji i inostranstvu. Izlagao na sedam samostalnih i na više od osamdeset kolektivnih i međunarodnih izložbi. Član ULUS-a i ULUPUDS-a od 2016. godine, a od prošle godine je u statusu samostalnog umetnika.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *