Home / Opštine / Bojnik / Imenovan novi saziv Parlamenta privrednika, kojim će i dalje predsedavati direktor “Simpa“, Slađan Disić
hotel bell

Imenovan novi saziv Parlamenta privrednika, kojim će i dalje predsedavati direktor “Simpa“, Slađan Disić

Parlament privrednika Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga, izabran je na četiri godine, a novi predsednik, Slađan Disić, rukovodio je ovim telom i u prethodnom sazivu

Na osnovu predloga, kojima su privrednici Jablaničkog i Pčinjskog okruga, delegirali svoje predstavnike u Parlament, izabrana je Skupština u drugom sazivu sa 35 članova. Prvi među jednakima biće Slađan Disić, generalni direktor Kompanije “Simpo“, jer njegove kolege smatraju da je i tokom prvog mandata odlično rukovodio Parlamentom.

Današnja sednica počela je obraćanjem gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, koji je privrednike pozdravio rečima da je lokalna samouprava maksimalno podređena novim investicijama i otvaranju radnih mesta.

– Trudimo se da komunikacija sa privrednim subjektima bude konstantna i kvalitetna, jer samo udruženim snagama možemo da radimo na stvaranju boljih uslova za život, rad i poslovanje. Od 2013. godine smo obišli ili bar ostvarili kontakt sa gotovo svim preduzećima i brojnim poljoprivrednim gazdinstvima. Dan grada je prilika da najuspešnije nagradimo, ali svakodnevno se trudimo da im izađemo u susret, kad god je je to moguće i za sve što je u nadležnosti lokalne samouprave. Podsećam da je Leskovac grad sa povoljnim poslovnim okruženjem i to sa ispunjenošću kriterijuma od 96, 33 posto, što nema nijedna lokalna samouprava u Srbiji.

Protekla godina bila je vrlo nepovljna, jer smo se svi suočili sa pandemijom. Posebno je teško bilo privrednicima, a država je preduzela niz mera da im olakša poslovanje, istakao je državni seketar u Ministarstvu privrede, Milan Ljušić:

– Ministarstvo je obezbedilo sredstva za tekuću likvidnost privrednicima, a na teritoriji Jablaničkog i Pčinjskog okruga, upućeno je 770 miliona kroz povoljne kreditne linije. Namera nam je da tu vrstu podrške obezbedimo i tokom tekuće i narednih godina. Najvažnije je, ipak, da investiciona aktivnost privrednika na terenu nije prekinuta. Kroz nabavku nove opreme, u proteklih pet godina, iskorišćeno je preko milijardu dinara kredita i oko 250 miliona bespovratnih sredstava.

Državni sekretar Ljušić je, analizirajući privredna kretanja u Srbiji, tokom pandemije, naglasio da kriza nije podjednako pogodila niti sve regione, niti sve grane privrede. Na teritoriji koju nadležnošću pokriva Regionalna privredna komora Leskovac, zabeležen je pad industrijske proizvodnje od 15%.

Check Also

Goran Cvetanović: Uspeh referenduma je veliki korak ka jačanju vladavine prava i nastavku demokratizacije našeg društva

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac oglasio se saopštenjem povodom rezultata juče održanog referenduma za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *