Home / Uncategorized / I privatnici će izdavati elektronske recepte, a uskoro moguća i dostava lekova na kućnu adresu
hotel bell

I privatnici će izdavati elektronske recepte, a uskoro moguća i dostava lekova na kućnu adresu

Ministarstvo zdravlja i “Pošta Srbije“ započeli su saradnju na projektu integracije privatnog zdravstvenog sektora u sistem eRecept, čime će i privatnim zdravstvenim ustanovama biti omogućeno da izdaju recepte elektronskim putem

Prema rečima državnog sekretara Mirsada Đerleka, reč je vrlo važnoj usluzi, koja ima za cilj povećanje kvaliteta zdravstvenih usluga, kao i objedinjavanje dva sektora u jedan centralni informacioni sistem.

Na taj način će Ministarstvo imati punu kontrolu i uvid u propisivanje i količinu lekova, dodao je on, najavljujući novu uslugu: eBolovanje, što će biti znatno olakšanje i za lekare i za pacijente.

“Pošta Srbije“ ima najveći potencijal za pružanje IT usluga ovog tipa i razgovara se o mogućnosti da pošta dostavlja lekove pacijentima na kućnu adresu, rekao je v.d. direktora, Zoran Đorđević. Po njegovim rečima, usluga izdavanja elektronskih recepata u privatnim zdravstvenim ustanovama treba da zaživi od danas, ali se očekuje da puna primena počne od 1. januara naredne godine.

Check Also

Kanjon Vučjanke uskoro postaje zaštićeno područje

Zavod za zaštitu prirode iz Niša, već dve godine radi na proceduri za svrstavanje kanjona …

Оставите одговор