Home / Opštine / Lebane / Mladi Lebančani ponovo pokazali humanost – ovoga puta organizovali Humanitarni turnir za decu sa onkologije
hotel bell

Mladi Lebančani ponovo pokazali humanost – ovoga puta organizovali Humanitarni turnir za decu sa onkologije

Učenički parlament lebanske Gimnazije uz podršku Sportskog saveza opštine Lebane i lokalne samouprave a na inicijativu dveju lebančanki Anastasije Jovanović i Kristine Ilić, organizovao je dvodnevni humanitarni turnir u basketu i odbojci.

Humanitarnoj akciji priključila se i STŠ Vožd Karađorđe sa svojim ekipama, kao i najmlađi članovi odbojkaškog kluba Radan.

Na turniru je bilo preko 100 takmičara i mnogobrojna publika, a sva prikupljena novčana sredstvaiskorišćena su za kupovinu novogodišnjih paketića namenjenih deci na onkološkoj klinici u Nišu.

Za tri dana turnira učenici su prikupili novac i formirali 26 novogodišnjih paketića koji su donirani Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka –NURDOR u Nišu. Svaki od paketića imao je ručno rađeni poklon.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Lebane. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Ministarstvo prosvete: Do okončanja pregleda škola u kojima su podmetnute bombe, učenici na online nastavi

Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi stigle su na elektronske adrese više osnovnih i srednjih škola …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.