Početna / GRADOVI / Leskovac / Gradsko veće usvojilo odluku o finansiranju leskovačkog sporta u 2020. godini
hotel bell

Gradsko veće usvojilo odluku o finansiranju leskovačkog sporta u 2020. godini

Gradsko veće Leskovca dalo je danas održanoj sednici saglasnost na Odluku o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta za 2020. godinu.

Komisija je ovom odlukom raspodelila 65.000.000 dinara namenjenih sportskim klubovima i organizacijama. Komisija je odbila zahteve 10 klubova iz proceduralnih razloga, pozivajući se na Pravilnik o odobravanju i finansiranju porgama u oblasti sporta. To se odnosi na neke ugašene fudbalske klubove (Gornje Krajince, Atletiko) i ugašeni KK Moravac Pečenjevce, ali i na klubove koji su se po mišljenju komisije registrovali kasno iako već nastupaju u zvaničnim takmičenjima svojih granskih sportskih saveza (KK Dubočica 016, VK Vidra, KDT Dubočica, SU Junior, KK Tekei). Kao nekategorisan novac nije dobio Šahovski klub Aljehin, a Vaterplo klub Leskovac jer nije realizovao, odnosno potrošio sva sredstva iz programa za prethodnu godinu.

Raspoređeno je svih 65 miliona dinara, što je za 1,5 miliona više nego 2019. godine kada je odobreno ukupno 65 miliona dinara za sport, ali je raspoređeno 63,5 miliona dinara posle izmena zbog rezultata Rukometnog kluba Dubočica 54.

Najviše novca iz budžeta u 2020. dobiće, kao i ove godine, superligaš Rukometni klub Dubočica 54 – 13.000.000 dinara.

Najveće povećanje dobio je GFK Dubočica, član Srpske lige Istok (treći stepen takmičenja) koji je sa prošlogodišnjih 7.700.000 stigao do 9.100.000 dinara za sledeću godinu. Dubočica je u 2019. godini sezonu završila na 8. mestu, a na kraju jesenje polusezone

Najveće smanjenje ima Košarkaški klub Zdravlje za ceo milion, pa će umesto 9.000.000 koliko je košarkaški durgoligaš dobio za ovu u sledećoj godini dobiti 8.000.000 dinara.

Detaljnu analizu objavićemo danas i sutra a sada do vas donosimo celu odluku.

Pogledaj takodje

LETOVAĆEMO U „ATINI“: Leskovac do kraja juna dobija moderan Akva park (VIDEO/FOTO)

Radovi na izgradnji Akva parka na prostoru nekadašnjeg Motela Atina ušlu u završnu fazu, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *