hotel bell

Gradsko veće odobrilo zaključenje Aneksa Ugovora o realizaciji treće faze „Orio“ projekta, javna rasprava o budžetu za 2023. godinu od 8. do 27. oktobra

Gradsko veće Leskovca održalo je danas 63. sednicu na kojoj je razmotreno i usvojeno 14 tačaka dnevnog reda.

Većnici su doneli Odluku o sprovođenju javne nabavke o Nacrtu Odluke o budžetu grada Leskovca za 2023. godine. Javna rasprava će trajati 20 dana, od 8. do 27. oktobra. Predviđeno je da će otvoreni sastanak predstavnika grada sa zainteresovanim građanima, udruženjima i medijima biti održan 25. oktobra u 15 časova u sali Skupštine grada Leskovca.

Gradski većnici jednoglasno su odlučli da odobre zaključenje Aneksa Ugovora o realizaciji treće faze „Orio“ projekta sa predstavnicima Kraljevine Holandije i Vlade Srbije. U treću fazu Holandija će uložiti 7,6 miliona evra a Vlada Srbije 10 miliona evra. Planira se izgradnja kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta u dužini od 78 kilometara. U ovim naseljima živi oko 20.000 ljudi.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović zahvalio je većnicima na ovoj odluci i naglasio da će tek za na nekoliko godina svi biti svesni značaja ovog dana koji je Cvetanović nazvao istorijiskim za Leskovac. Cvetanović je najavio i da će Leskovac 12. oktobra dobiti, kako je rekao, „važno priznanje Evropske unije“ upravo u oblasti zaštite životne sredine gde Leskovac prednjači.

Gradski većnici doneli su Rešenje o obrazovanju Komisije za kapitalne investicije na čijem je čelu gradonačelnik Goran Cvetanović.

Donete su i odluke o imenovanju Komisije za izbor projekata iz oblasti zaštite životne sredine, direktnim korisnicima za sprovođenje mera energetske efeikasnosti i usvojena Odluka o podršci mladim talentima.

Gradsko veće usvojilo je i progam korišćenja sredstava od naknade za korišćenje šuma kao i kriterijume za finansiranje programa iz oblasti poljoprivrede,

O najvažnijim temama sa današnje sednice Gradskog veća Grada Leskovca biće reči u posebnim tekstovima.

Check Also

Ništa od revanša: “Dubočica“ nije mogla do potpunog preokreta protiv gostiju iz Prokuplja

Leskovčani su večeras, pred svojom publikom, od “Topličanina“ poraženi gotovo na identičan način kao jesenas, …

Оставите одговор