Home / DRUŠTVO / Gradsko veće Leskovca usvojilo završni račun budžeta za prošlu i rebalans ovogodišnjeg budžeta, odluke o mesnim zajednicama, plan odbrane od poplava i razvoju urbanog područja i raspisalo konkurs za energetsku efikasnost
hotel bell

Gradsko veće Leskovca usvojilo završni račun budžeta za prošlu i rebalans ovogodišnjeg budžeta, odluke o mesnim zajednicama, plan odbrane od poplava i razvoju urbanog područja i raspisalo konkurs za energetsku efikasnost

Gradsko veće Leskovca održalo je danas svoju 55. sednicu u ovom mandatu na kojoj je razmotreno i usvojeno 20 tačaka dnevnog reda.

Gradski većnici razmotrili su i usvojili Odluku o završnom računu budžeta za 2021. godinu i uputili Skupštini grada na usvajanje. Završni račun pokazuje da je prihod u prošloj godini bio 4.580.300.000 dinara, a da su ostvareni rashodi od 4.018.913.000 dinara. Suficit budžeta je 561.387.000 dinara i ta sredstva su prenetar u tekuću, 2022. godinu.

Gradsko veće je usvojilo i predlog odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu prihodi i rashodi se planiraju u iznosu 5.626.643.000 dinara, što je značajno povećanje u odnosu na prvobitno planiranih 4.994.002.000 dinara.

Detaljnije o ovim važnim odlukama pisaćemo u posebnim vestima.

Gradsko veće usvojilo je o Odluku o obrazovanju mesnih zajednica, Operativni plan odbrane od poplava, odluku o početku izrade Strategije razvoja urbanih područja grada i imenovalo komisije za dodele nagrada mladim talentima i raspodelu sredstava sportskim klubovima u 2023. godini.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.