Home / DRUŠTVO / Gradsko veće Leskovca usvojilo Izveštaj o radu Gradske uprave i još 54 tačke dnevnog reda
hotel bell

Gradsko veće Leskovca usvojilo Izveštaj o radu Gradske uprave i još 54 tačke dnevnog reda

Gradsko veće Leskovca održalo je danas 28. sednicu na kojoj je razmotreno 55 tačaka dnevnog reda.

Gradski većnici usvojili su Izveštaj o radu Gradske uprave Grada Leskovca za 2020. godinu i dopuna plana Javnih nabavku za 2021. godinu koja obuhvata rekonstrukciju sportskog terena u Medicinskoj školi za koji je sredstva odobrilo Ministartsvo omladine i sporta, a delom će se se finansirati i iz gradske kase.

Gradski većnici usvojili su odluku o raspodeli dobiti dva leskovačka Javna preduzeća. Deo dobiti JKP Toplana biće iskorišćeno za investiciona održavanja, dok će 10.000.000 dinara biti uplaćeno u gradski budžet, dok će dobit Javnog preduzeća Dom biti iskorišćen za plaćanje dugova iz ranijeg perioda.

Jednoglasnom odlukom data je saglasnost na Rešenje o obrazovanju Komisije za izbor projekata po konkursu iz oblasti kulture za 2021. godine kao i saglasnost na Rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca za 2021. godinu.

Gradsko veće je usvojilo Predlog rešenja kojim se daje saglasnost na Ugovor o zajedničkom pripremanju odnosno opremanju neizgrađenog građevinskog zemljišta sa investitorom GNG Gradnja DOO Leskovac o izgradnji nove uređenje javne površine sa parkovskim inventarom i dečijim spravama na prostoru iza Madera.

Usvojen je i veči broj rešenja iz nadležnosti Gradskog veća vezanih za građevinsko zemljište, ali i rešenja o žalbama na odluke Gradske uprave gde se Gradsko veće javlja kao drugostepeni organ.

Check Also

Preko 99 hiljada građana se prijavilo za 20 evra državne pomoći

Za dodatnih 20 evra pomoći prijavljeno 99.157 građana Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *