hotel bell

Gradsko veće Leskovca usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta i radu javnih preduzeća u prvih šest i odluke o raspodeli dobiti Pijace i Doma

Gradsko veće grada Leskovca održalo je danas svoju 90. sednicu na kojoj je razmotreno i usvojeno 9 tačaka Dnevnog reda.

Gradski većnici jednoglasno su usvojili i uputili Skupštini grada na razmatranje Izveštaj o izvršenju budžeta grada Leskovca za period od 1. januara do 30. juna 2023. godine.

Prema ovom Izveštaju, budžet je u prvih šest meseci ove godine realizovan sa 47,7% planirnaog budžeta za čitavu 2023. godine. Prema rečima Marije Milosavljević šefice odeljenja za finansije Gradske uprave, ovo je dobar rezultat ako se ima u vidu da postoje prihodi koji se u većini realizuju u drugoj polovini godine.

Gradsko veće usvojilo je i Tromesečni izveštaj za drugi kvartal o praćenju rada javnih i javno komunalnih preduzeđa.

Usvojene su i odluke o raspodeli dobiti Javnog preduzeća Dom od 538.015 dinara koja će biti preneta osnivaču, odnosno na račun Grada Leskovca, i JP Pijaca u visini od 23.929.012 dinara koja će biti iskorišćenja za pokriće gubitaka iz prethodnog perioda.

Gradsko veće je na svojoj 90. sednici usvojilo i odluku o raspisivanju konkursa za finansiranje projekata iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i odobrilo sredstva za nabavku sadnica za pošumljavanje javnih zelenih površina.

Osnovnoj školi Svetozar Marković odobreno je zaključenje ugovora sa prevoznikom Frenki Komerc za prevoz đaka iz Palikuće.

Usvojena su i Rešenje o otuženju gradskog građevinskog zemljišta na osnovu javne licitacije koja je nedavno održana u sali Skupštine grada Leskovca.

Check Also

MALI BEBI BUM: U Leskovcu rođeno devet beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je devet beba. Leskovac je …

Оставите одговор