Home / DOGAĐAJI / Gradski orkestar Vlasotince održao koncert za pamćenje
hotel bell

Gradski orkestar Vlasotince održao koncert za pamćenje

Sinoć je dvorište Kulturnog centra u Vlasotincu još jednom bilo mesto na kome je publika mogla da uživa u odličnoj muzici, predivnoj atmosferi i lepoti tople julske večeri. Dugo očekivani koncert Gradskog orkestra Vlasotinca organizovan je u okviru Leta u Vlasotincu, koje će trajati sve do kraja jula.

Potpuno nov repertoar i novi članovi, pored onih koji čine temelj orkestra, učinili su da ovo bude jedan od najboljih koncerata omiljenog orkestra vlasotinačke publike.

Maestralnim izvođenjem najpoznatije italijanske pesme O sole mio, čiju su najbolju verziju izvodili Pavaroti, Domingo i Kareras i sasvim drugačije pesme Predraga Cuneta Gojkovića „S one strane Morave“, Marko Branković, mladi i školovani solista pokazao je svu lepotu i raskoš svoga glasa.

Zvonko Ilić, Aleksa Kostić, Marina Marković i Bratislav Mladenović „stariji“ članovi koji čine okosnicu orkestra su ovog puta izabrali pesme: Ne kuni me, ne ruži me majko, A ja imam tebe, Stanite dani, stanite noći, Besame mucho, Pojdo na gore, Pojdo na dole, Zapevajte sve one pesme stare, Ovamo cigani, Zbog tebe mome ubava, Božanstvena ženo i neizbežnu Kaljinku.

Novi članovi orkestra Tijana Milenović, Veljko Jovanović, Miloš Gorčić, Milovan Mitić, Biljana Savić i Vera Đokić su na svom repertoaru imali pesme: Jutros mi je ruža procvetala, Sećaš li se Sanja, Oj moja ružo rumena, Polomio vetar grane, Pod gorom se šetalo devojče, Bitola moj roden kraj, Danče, Pesme moje. Duetske pesme Blagunjo dejče i Kude si pošla mori Cveto izveli su mladi pevači Tijana Milenović i Milovan Mitić i njihove nešto starije kolege po pesmi Biljana Savić i Vladan Marić.

Pored duetskih nastupa, Boban Vidosavljević se i ovoga puta predstavio publici pesmom Olivera Dragojevića „Brod u boci“, koja je upotpunila raznovrsnost repertoara. Solisti su nastupili uz muzičku pratnju Bratislava Valčića, Ljubiše Šarića, Bobana Vidosavljevića i Blagoja Kostića. Pevajući u svom gradu, pred svojom publikom učesnici su podigli publiku na noge tokom dvočasovnog trajanja koncerta.

I ove godine Kulturni centar je organizovao veoma kvalitetan muzički program u kome su između ostalih nastupili: Vokalna grupa Libero, etno grupa Amanet, Duo di Mađore.

Check Also

Sutra u Leskovcu humanitarni maskenbal za pomoć porodici Stanković iz Slatine

U utorak, 22. juna sa početkom od 20 časova ispred Šop Đokićeve kuće biće organizovan …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *