Home / DOGAĐAJI / Gradonačelniku Leskovca specijalna Svetosavska povelja za doprinos širenju duha Svetosavlja i unapređenju vaspitno obrazovnog rada
hotel bell

Gradonačelniku Leskovca specijalna Svetosavska povelja za doprinos širenju duha Svetosavlja i unapređenju vaspitno obrazovnog rada

Svetosavlje je izbor a samim tim i nada da nam dolaze bolji dani

U Narodnom pozorištu večeras je organizovana Svetosavska akademija.

Domaćin na nivou grada ove godine bila je TŠ „Rade Metalac“ koja je za sve prisutne priredila prigodni program, koji je pored svečanog dela sadržao i celonedeljene aktivnosti, sa ciljem pomena ovog sveca koga praznuju sve škole i prosvetari.

Ovom prilikom uručene su i Svetosavske povelje za pojedince i škole sa teritorije grada, a specijalnu Svetosavsku povelju za doprinos širenju duha Svetosavlja, i unapređenju vaspitno obrazovnog rada dobio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

„Znanje je najvažniji kapital našeg naroda i naša misija je da ga proširujemo i nesebično prenosimo na decu, koja će već sutra biti odrasli ljudi, spremni da budu ambasadori svog grada i svoje zemlje. Sveti Sava nam je ostavio težak zadatak, da nastavimo njegovu prosvetiteljsku ulogu, i mi kao lokalna samouprava vredno radimo na unapređenju obrazovanja. Ovu oblast smo postavili kao imperativ našeg delovanja, a u prilog tome govore i značajna sredstva u iznosu od 800 miliona dinara koja smo odvojili za ovu oblast. Vođeni Svetosavskom idejom i vizijom moramo imati na umu da je ulaganje u mlade, obrazovanje i školstvo najsigurniji put u bolju budućnost – kazao je Cvetanović.

Povelje su dobili i Matija Stojanović učenik Gimnazije, Milos Radovanović učenik Ekonomske škole, OŠ „Svetozar Marković“ i Trgovinsko ugostiteljska škola Leskovac.

Direktor Tehičke škole „Rade Metalac“ Danko Danković, kazao je ovom prilikom da je zadatak prosvetnih radnika da deci utabaju put kako bi oni radili, bili uspešni i stvarali bolju državu.

„Sveti Sava je svetlost za sve nas. Naša vodilja kako trebamo raditi. Svaka epoha je prelomna, svaki dan presudan a svako vreme nos svoje breme, a naše je nažalost opterećeno korona virusom. Upravo ću ovde pomenuti ovog sveca koji ističe da se i najteže stvari u životu mogu promeniti u našu korist. Cinjenica da se nalazimo u teškim vremenima može nam samo biti podstrek da radimo više i da u svemu budemo najbolji.Svi mi, prosvetni radnici posebno, hodajući utabanim stazama prosvetitelja Save imamo jasan zadatak da utiremo nove puteve i našem pokoljen ju ostavimo bolju i uspešniju državu. Savino zaveštanje naše je uporište i svetionik – kazao je Danković.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.