hotel bell

Gradonačelnik Leskovca organizovao svečani prijem za zlatnu sprsku reprezentativku u plivanju Ninu Stanisavljević

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović organizovao je danas svečani prijem za Ninu Stanisavljević, koju je predstavio i kao najbolju plivačicu Srbije.

Nina Stanisavljević je na nedavno održanim Mediteranskim igrama u Oranu u Alžiru osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara leđno.

Cvetanović se danas pred medijima lično i u ime svih Leskovčana zahvalio na ponosu i radosti koje je Nina priredila svom gradu. Gradonačelnik je jednoj od najboljih leskovačkih sportistkinja svih vremena uručio i simboličan poklon – vaučer za nabavku sportske opreme u vrednosti od 28.590 dinara – simbolično u znaku vremena ostvarenog u Oranu -28.59 sekundi.

– Zbog mladih sportista i dece koja se na njih ugledaju nastojimo da uslove za bavljenje sportom učinimo što boljim. S tim u vezi, do sada smo u uređenje sportskih hala, terena i igrališta, sala, avantura park uložili oko 200 miliona dinara, a zahvaljujući velikoj podršci koju uživamo od strane predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića u toku je izgradnja stadiona koja je već u završnoj fazi. Radovi su vredni 2,5 milijarde dinara. U Srbiji prednjačimo i kada su u pitanju sredstva koja izdvajamo za sportske klubove, prošle godine izdvojeno je 95 miliona dinara, a ove godine taj iznos je povećan na 120 miliona dinara. A podsetiću vas da je pre 2012. godine za preko 100 kluba izdvajanje iz budžeta bilo oko 18 miliona dinara. Sutra ćemo takođe organizovati prijem za uspešne sportiste, ali smo s pravom želeli da izdvojimo Ninu. Za dva plivačka kluba je rezervisano 4,6 miliona dinara (2,6 miliona za PK Dubočica i 2 miliona za PK Leskovac), a shodno uspesima većine plivača taj iznos ćemo sledeće godine i povećati – rekao je gradonačelnik Leskovac dr Goran Cvetanović.

Cvetanović je obavestio prisutne da će sutra biti isplaćena treća od četiri rate za finansiranje sportskih klubova i udruženja u visini od 26 miliona dinara.

Nina Stanisavljević je do sada dva puta dobila Oktobarsku nagradu Grada Leskovca proglašena je za, najbolju sportistkinja grada 2020. godine i pravi uzor generacijama koje odrastaju. Pored napornih višečasovnih treninga, redovan je učenik Gimnazije u Leskovcu i nalazi vremena i za druženje i prijatelje.

– Prvo bih htela da se zahvalim gradonačelniku i gradu na pomoći i ovom prijemu. Prva seniorska godina i već smo osvojili zlatnu medalju, jako sam zadovoljna i nadam se da ću ih još osvajati zato što se zaista trudim da grad predstavim u najboljem mogućem svetlu. Ove godine u avgustu nastupam na Evropskom prvenstvu u Rimu i nadam se što boljim rezultatima – kazala je zlatna Leskovčanka Nina Stanisavljević.

Prijemu kod gradonačelnika Leskovca prisustvovao je i Ninin trener u Plivačkom klubu Dubočica i reprezentaciji Srbije Dušan Veličković.

Check Also

Isplaćena jednokratna pomoć porodiljama

Danas je iz gradskog budžeta na ime jednokratne pomoći porodiljama isplaćen iznos od 980.000 dinara. …

Оставите одговор