Gradonačelnik Cvetanović obišao radove na izgradnji Gradskog stadiona, izvođač najavio završetak u ugovorenom roku i traženom kvalitetu (FOTO/VIDEO)

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima i vlasnikom i direktorom kompanije koja izvori radove, GAT iz Novog Sada, gradilište novog Gradskog stadiona u Leskovcu.

Stadion se gradi po UEFA standardima, što garantuje mogućnost odigravanja međunarodnih utakmica.

Na prostoru starog zdanja nekadašnjeg gradskog stadiona, na impozantnom gradilištu sa kranovima i teškom mašinerijom, jula meseca tekuće godine izvođač radova kompanija GAT je nakon rušenja objekta započela izgradnju novog stadiona koji će sa pratećim objektima zauzeti površinu 121×85 metara, biti visine 16,3 metra sa stubovima dugim 32 metra.

Gradonačelnik Cvetanović je sa vlasnikom kompanije GAT Dejanom Slijepčevićem prilikom obilaska radova koji teku ugovorenom dinamikom rekao da će izgradnjom stadiona Leskovac objediniti celinu objekata sportske infrastrukture, s obzirom na to da će stadion sa halom i bazenom nuditi mogućnost za pripreme i trening igrača svih sportova.

„Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću u Srbiji se grade moderni sportski objekti prema svim UEFA standardima, a jedan od gradova u kojem će nići velelepni stadion je i naš grad, Leskovac. Kranovi i teška mašinerija i impozantno gradilište na lokaciji srušenog nekadašnjeg zdanja gradskog stadiona pokazuju ozbiljan pristup radovima. Započeti su jula meseca 2021, teku predviđenom dinamikom i uveliko se radi na izgradnji novog fudbalskog objekta. Prema projektu stadion u našem gradu će biti veoma savremenog izgleda, sa 8.136 mesta, svlačionicama, prostorijama za sudije i delegate, ulazima za navijače, VIP goste, novinare, salom za konferencije i za prvu pomoć, parkingom sa 198 mesta, administrativnim prostorijama i pratećim objektima uslužnog karaktera. Gradnja stadiona je vredna skoro 2,5 milijarde dinara, i finansira se sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije – rekao je danas Goran Cvetanović. i najavio ulaganje lokalne samouprave od oko 100 hiljada evra u ugradnju solarnih panela.

Dejan Slijepčević, jedan od predstavnika konzorcijuma koji vodi ovaj projekat i vlasnik građevinske kompanije GAT je kazao:

„Veliki je izazov raditi jedan od kapitalnih projekata. Prilika je da se i Dubočica podigne iz nižih liga. Ovo je jedna impozantna struktura, mislim da ćemo u dogovorenom roku i željenom kvalitetu izvesti ovaj objekat, februar 2023. godine kada počinje prolećni deo sezone takmičenja vašeg fudbalskog kluba. Imamo svu potrebnu pomoć gradskih struktura, počevši od gradonačelnika, preko ostale administracije Gradske uprave.“

Pre obilaska radova, gradonačelnik Cvetanović, njegovi saradnicima i gospodin Slijepčevićem su održali sastanak na kojem je bilo reči o toku izgradnje stadiona.

Check Also

Tanja Stanković hiljaditi davalac krvi ove godine u Leskovcu

Leskovački Crveni krst je i juče nastavio sa organizovanjem akcija dobrovoljnog davanja krvi. Iz ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *