hotel bell

Gradonačelnik Cvetanović na konsultativnom odboru Komiteta regiona EU-RS

Gradonačelnik Leskovca i predsednik Stalne konferencije gradova i opština i predsednik NALAS-a Goran Cvetanović, prisustvovao je danas sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU-RS održanom u Vrnjačkoj banji.

Gradonačelnik Cvetanović je na današnjem skupu, sa temama Lokalne i regionalne vasti u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji i Lokalni ekonomski razvoj, rekao da kada su u pitanju gradovi i opštine, i njihov položaj, uloga i uopšte perspektiva u pogledu integrativnih procesa, sa sigurnošću može reći da se ovaj proces u velikoj meri odvija na lokalnom nivou i da je lokalni nivo taj koji kontinuirano gradi svoje kapacitete za bolje razumevanje i primenu evropskih standarda i sprovodi projekte finansirane iz sredstava EU, kako bi se uskladili sa standardima i omogućili kvalitetnije uslove života građanima u lokalnim zajednicama.

Govoreći o lokalnom ekonomskom razvoju gradonačelnik je naglasio da je u Lskovcu ta tema postavljena kao prioritet i oblast važna za sveukupni razvoj i poboljšanje svih društvenih oblasti.

„Povoljni poslovni ambijent je nešto što naš grad krasi godinama unazad, upisuje nas na mapu lokalnih samouprava u kojoj lokalni i inostrani investitori vide sigurnog partnera i pogodan prostor za unapređenje svog poslovanja. Nosioci smo BFC sertifikata, sa najvišim procentom ispunjenosti kriterijuma od 96,33%. To je dokaz na papiru, a ono što je još važnije je činjenično stanje u našem gradu“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i istakao da sve što lokalna samouprava radi na ovom polju rezultira otvaranjem novih radnih mesta u sve većem broju zaposlenih u gradu.

Pored gradonačelnika Cvetanovića današnjem sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra za evropske integracije Miroslav Gačević, šef Odeljenja Delegacije EU u RS Martin Klauke, predstavnik regionalnog tela sa političkom odgovornošću pred izabranom Skupštinom, Državni parlament Salcbrga prf. Franc Šausberger, gradonačelnica Niša kopredsedavajuća ZKO Dragana Sotirovska,, predsednik opštine Vrnjačka banja Boban Đurović.

Check Also

Ništa od revanša: “Dubočica“ nije mogla do potpunog preokreta protiv gostiju iz Prokuplja

Leskovčani su večeras, pred svojom publikom, od “Topličanina“ poraženi gotovo na identičan način kao jesenas, …

Оставите одговор