Home / GRADOVI / Leskovac / Goran Cvetanović: Uspeh referenduma je veliki korak ka jačanju vladavine prava i nastavku demokratizacije našeg društva
hotel bell

Goran Cvetanović: Uspeh referenduma je veliki korak ka jačanju vladavine prava i nastavku demokratizacije našeg društva

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac oglasio se saopštenjem povodom rezultata juče održanog referenduma za promenu Ustava Republike Srbije.

– Na republičkom referendumu održanom juče radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, svoje pravo da se izjasni iskoristilo je 47.199 upisanih glasača na teritoriji grada Leskovca, odnosno 40,73%. Od navedenog procenta promenu Ustava u oblasti pravosuđa podržalo je 72,39% što je 34.167 birača, dok je protiv glasalo 26,56% odnosno 12.538 lica.

Dr sci. med. Goran Cvetanović predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac se zahvalio svima koji su izašli na referendum i kazao:

– „Uspeh referenduma je veliki korak ka jačanju vladavine prava i nastavku demokratizacije našeg društva, i znači nezavisno pravosuđe, samostalno tužilaštvo, brže reforme, jačanje institucija i napredak naše zemlje na putu evroingracija. Hvala svim našim sugrađanima koji su juče izašli na referendum i obavili svoju građansku dužnost.“ – navodi se saopštenju leskovačkih naprednjaka,

Check Also

Majski šahovski turnir održan u Brestovcu

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu, proteklog vikenda odigran je tradicionalni majski šahovski turnir. Igralo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.