Početna / Opštine / Bojnik / Goran Cvetanović po treći put izabran za predsednika Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga
hotel bell

Goran Cvetanović po treći put izabran za predsednika Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Brojni uspešno realizovani projekti i veliko iskustvo, preporučili gradonačelnika Leskovca za treći mandat

Na predlog predsednika opštine Vladičin Han, Gorana Mladenovića, Skupština Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, po treći put je, na funkciju predsednika, izabrala gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića. On je, podsećajući na vrlo uspešne prethodne četiri godine, najavio brojne projekte, koji imaju za cilj unapređenje uslova života u gradovima i opštinama na jugu i jugoistoku Srbije:

– Nastavićemo da radimo na unapređenju prekogranične saradnje sa Bugarskom i Severnom Makedonijom. Uskoro nas očekuje završetak projekta “Magija sinergije“, kojim smo želeli da unapredimo turizam i povežemo festivale i druge turističke manifestacije Leskovca i Elin Pelina. Nakon toga počinjemo sa programom “Povezivanje bisera“, koji se fokusira na popularizaciju kulturnih i prirodnih resursa partnera, odnosno opština dva okruga i Krive Palanke u Severnoj Makedoniji. Želimo da turističke, kulturne i sve druge potencijale regija-partnera, učinimo vidljivijim, a ponudu održivom- rekao je novi-stari predsednik Skupštine.

Još jedan od planiranih projekata je “Link ap“, koji bi trebalo da obezbedi povezivanje matice sa dijasporom, jer će, prema Cvetanovićevom mišljenju, ta saradnja doneti brojne benefite za lokalne samouprave na jugu Srbije.

Da je povezivanje sa dijasporom odlična šansa za naše ljude u rasejanju, smatra i novoizabrani potpredsednik Skupštine, Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja. On je uveren da bi povratak u zavičaj, a to znači i dolazak znanja, iskustva i kapitala, doneo obostranu korist jugu Srbije i sunarodnicima, koji su, trbuhom za kruhom, napustili rodnu grudu.

Izveštaj o radu na današnjoj sednici Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga obrazložila je direktorka Dragana Belenzada, koja je izrazila uverenje da će ova i naredne godine, epidemiološki biti bezbednije od 2020.,kako bi brojni planovi mogli biti realizovani.

Pogledaj takodje

Penzioner ste a niste dobili poklon paket vitamina – ovo je broj telefona gde možete dobiti informaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre nešto više od mesec dana poklon pakete vitamina …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *