hotel bell

Golman Matija Zarković brani boje Srbije na utakmici u Bugarskoj

Leskovčanin Matija Zarković, mlada nada svetskog fudbala uveliko grabi ka svojim snovima. Sa svojih 15 godina dobio je priliku da nastupi za Reprezentaciju Srbije U16, na prijateljskoj utakmici protiv selekcije Bugarske.

Rođen je 26.09.2008. u Leskovcu član je OFK “Šampion 2014” Leskovac od 2018. Trenutno brani za kadetsku ekipu OFK Šampion 2014. koja je trenutno prva na tabeli Prve lige kadeta RIS-a, pod vodstvom trenera Igora Pešića . Matija Zarković je prošao sve selekcije i bio akter svih (tri) škola fudbala FSS u Staroj Pazovi. Ove godine je (april 2023.) braneći za selekciju Regiona Istočne Srbije, na tradicionalnom turniru regiona “Pere Jocić” (Istok,Zapad,Beograd,Vojvodina) proglašen za najboljeg golmana turnira.

Za njegovu obuku i edukaciju u klubu zadužen je specijalista za rad sa golmanima Nenad Petrović (Persi) trener sa UEFA A golmanskom licencom. Matijin uspeh je produkt metodičnog, stručnog i predanog rada, kao i potvrda da je Leskovac tradicionalno, pravi rasadnik kvalitetnih fudbalskih golmana.

Iz tog razloga i ne čudi što je za ovog mladog momka usledio poziv za prijateljske utakmice selekcije mlađih kadeta Srbije , protiv Bugarske 07. i 09. novembra u Sofiji. Treneri za njega imaju samo reči hvale. Sjajan i vaspitan momak, vrlo odgovoran prema svim svojim obavezama kako u sportu ,tako i u školi.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *